PRAZNA ZG BLAGAJNA

Od 475 milijuna kuna njih 431 za plaćanje dugova!

20.04.2010 u 16:22

Bionic
Reading

Zagrebačka gradska skupština prihvatila je većinom glasova Plan gradnje objekata i održavanja komunalne infrastrukture za 2010, a gradonačelnika Milana Bandića je obvezala da svakih 30 dana podnese izvješće Skupštini o eventualnim promjenama i izvršenju istog

Plan teži 475 milijun kuna, od čega tek 44 milijuna kuna otpada na nove investicije, a ostatak na vraćanje dugova iz prošlih godina. Protiv donošenja plana bili su zastupnici HDZ-a i HNS-a.

'Ne vjerujem da će nas Bandić izvještavati svakih 30 dana jer je i sada poslao nekompletan izvještaj za 2009. godinu. Vjerujem da je u interesu građana da se gradnja prolongira mjesec ili dva, a da se dugovi vrate.

Ja jesam optimist po prirodi, ali kada me netko prevari više puta, onda ne znam zašto bih mu vjerovao', kazao je Jasen Mesić (HDZ) i predložio da se program za 2010. godinu ne usvoji dok Bandić ne pošalje kompletan izvještaj za 2009. godinu.

SDP-ovac Igor Rađenović bio je mišljenja da 'gradonačelnik i njegova uprava svakoga dana u svakom pogledu sve više prihvaćaju stvarnost' te da bi neprihvaćanje plana bio argument Bandićevim ljudima za optužbe 'da im se ne da da rade posao za koji su plaćeni'.

U konačnici Plan je prihvaćen i sad ostaje vidjeti hoće li legalist Bandić poštovati zadane rokove.