OPORBA NAPALA HDSSB-HNS

'U Osijeku ste poskupili sve što ste mogli'

20.04.2010 u 14:55

Bionic
Reading

Na napade gradske oporbe da grad vodi bez projekata, osječki gradonačelnik HDSSB-ovac Krešimir Bubalo na današnjoj sjednici Gradskog vijeća Osijeka rekao je da je u planu gradnja novog pješačkog mosta, obnova paviljona i parka Gradski vrt, poduzetnička zona u Nemetinu, energetski projekti i produžetak biciklističkih staza u naselju Retfala

Bubalo tvrdi da su gradska uprava i poduzeća ostvarila značajne uštede u odnosu na prethodnu vlast.

'Troškovi javne nabave smanjili su se za tri do 60 posto u odnosu na HSP-ovo vrijeme. Ipak i ovu godinu mogli bismo završiti s minusom jer smo plaćali neracionalne dugove bivše vlasti', rekao je Bubalo odgovarajući na pitanja vijećnika.

Predsjednica gradskog SDP-a Biljana Borzan Bubalu je dala CD s rezultatima ankete koju je ta stranka provela među građanima o projektima u gradu. 'Na pitanje znaju li barem jedan vaš projekt, 90 posto naših ispitanika odgovara da ne zna baš ni jedan', ustvrdila je.

Šef gradskog HDZ-a Dragan Kovačević također je zamjerio nedostatak vizije vladajuće koalicije HDSSB-HNS i okomio se na poskupljenja. 'Poskupili ste sve što ste mogli, a danas tražite novo poskupljenje vrtića. Gdje vam je kraj?' zapitao se Kovačević kojem je kasnije predsjednik Gradskog vijeća Gordan Matković (nezavisni) htio uskratiti riječ, pa mu je ovaj poručio da sada 'ni pod razno neće u HDZ'.

Do kraja uvodnog dijela sjednice nastavila su se međusobna optuživanja. Dogradonačelnik za gospodarstvo HNS-ovac Ivan Vrdoljak vratio se na temu nedostatka projekata i rekao da ih tek sada mogu početi predstavljati jer su mjesecima sanirali materijalne štete bivše HSP-ove uprave. 'Investicijski ciklus je ovakav: šest mjeseci smo plaćali dugove iz prošlih godina, do polovice ove godine izrađujemo dokumentaciju za naše projekte i onda tek možemo krenuti u realizaciju', Vrdoljak je objasnio zašto će gotovo svi projekti krenuti tek 2011, uključujući i pješački most koji bi trebao biti izgrađen krajem te godine.