NATJECANJE U OSIJEKU

Novinari kuhali mesni čobanac

18.04.2010 u 18:25

Bionic
Reading

Za najboljeg majstora među novinarima kontinentalne Hrvatske u pripremi lovačkog gulaša u kotliću, u Osijeku se ovog vikenda natjecalo 16 novinarskih ekipa, uglavnom s lokalnih radijskih postaja i iz osječkog dnevnog lista

Na šetalištu ispred broda-restorana 'Žuta podmornica' kod osječke Zimske luke, na kvalifikacijama za državno prvenstvo umijeće u spravljanju čobanca od mesa vepra pokazale su ekipe s radijskih postaja Vukovara, Našica, Đakova, Baranje, Nove Gradiške, Garešnice, Donje Stubice, Zagreba, Zadra, Svete Nedjelje, Bjelovara, Slavonskog radija i Radio Osijeka, mjesečnika Agroglas i dopisništva Glasa Slavonije iz Belog Manastira.

Svaka je ekipa kao poklon od Hrvatskih šuma iz lovišta Tikveš dobila po kilogram mesa vepra, a organizator HRT-Radio Osijek osigurao je drva za loženje i luk.

Vlasnik licence natjecanja koje se održava već puno desetljeće, agencija Primorsko jedro iz Rijeke, kolege je počastila izvornom žlahtinom, a našlo se tu i domaće graševine te crnih vina raznih vinara što su ih natjecatelji pojedinačno donijeli. Kulinarska dostignuća ocjenjivao je iskusni novinarski žiri u sastavu: Tomo Furi, Zlatko Bunčec i Karolj Janoši, a kao i lani, pobijedila je ekipa s Radio Baranje pod vodstvom već iskusnog Roberta Repića, kojemu je to bilo šesto natjecanje. Drugo mjesto osvojili su novinari s Radio Vukovara, a treće ekipa Radija Nove Gradiške.

Kvalifikacijska natjecanja krenula su uskrsnim okupljanjem na Korčuli, a iza već održanih druženja u Biogradu Na moru i Osijeku, nastavit će se u Grobniku i Matuljima, dok će se završno natjecanje u kolovozu održati u Bjelovaru.