SHVATILI POGREŠKU

Naljepnice o registraciji vraćene u automobile

16.04.2010 u 09:13

Bionic
Reading

Nakon što su, neuspješno, prezimile na vanjskoj strani vjetrobranskog stakla, naljepnice kojima se potvrđuje da je automobil prošao tehnički pregled, ovoga će se ljeta ponovno vratiti – u vozilo

Odluka je to Ministarstva unutarnjih poslova, koje je izmijenilo Pravilnik o tehničkim pregledima vozila, u korist vozača koji su tijekom protekle jeseni i zime u značajnijem broju naljepnice gubili, piše Novi list. I iako je pravilnik izmijenjen već krajem ožujka, naljepnice će se ponovno početi lijepiti iznutra tek od 1. srpnja, a hoće li do tada policija i dalje zbog odlijepljenih ili sastruganih naljepnica naplaćivati kaznu, ostaje nepoznato.

Više od plaćanja nove naljepnice  vozače je iritirala činjenica što po naljepnicu moraju u neku od stanica za tehnički pregled. A ako su još imali i taj peh da ih, bez naljepnice, zaustavi policija, i naplati im kaznu od 300 kuna, odredba da se naljepnica lijepi izvana, sigurno im je bila još nejasnija.

Kako se neslužbeno može čuti, policija do 1. srpnja neće kažnjavati vozače koji ne budu imali naljepnicu, međutim, sigurno je to da oni koji su dosad policiji platili kaznu od 300 kuna, novac neće dobiti natrag.