PROMJENE U MEGA TVRTCI

U ZG Holdingu privremeno znači dvije i 4 godine

Bionic
Reading

'Oni su ovdje privremeno, biti će javnog natječaja', ponavljaju ovih dana stalno u Zagrebačkom holdingu kada god se dotakne teme imenovanja novih voditelja podružnica i direktora sektora direkcije Holdinga koje je tročlana Uprava Holdinga napravila mimo naputka Skupštine Holdinga

To 'privremeno', potvrdili su tek nakon pismenog upita poslanog u Holding, zapravo znači da je direktor Gradske plinare Zagreb d.o.o. Bruno Lacković imenovan na mandat od četiri godine, a Vladimir Tomičić imenovan na mandat od dvije godine!

- Sukladno izjavi o osnivanju trgovačkog društva direktor Plinare se imenuje na mandat od četiri godine, dok se, također sukladno izjavi o osnivanju trgovačkog društva voditelj podružnice Vladimir Nazor imenuje na mandat od četiri godine - odgovorio je za zagrebancija.com glasnogovornik Holdinga Dušan Viro.

On tvrdi da kako se u svakom trenutku ugovor može raskinuti, tj. voditelji i direktori mogu biti opozvani, te da nisu radili mimo zaključka Skupštine o raspisivanju natječaja za voditelje podružnica i direktore trgovačkih društava.

Zbog isteka mandata direktora Gradske plinare Zagreb d.o.o. i ostavke voditelja podružnice Vladimir Nazor, ta dva radna mjesta su popunjena radi nesmetanog poslovanja - dodao je Viro.
No, zbog toga nije jasno kako je onda Ante Cicvarić, voditelj podružnice Autobusni kolodvor Zagreb imenovan na mandat od tek šest mjeseci, period koji zaista zvuči 'privremeno'.

Viro tu tvrdi da se nadležni član Uprave (onaj isti Tomičić koji je umjesto Plinare dobio mjesto u Vladimiru Nazor sa mandatom od dvije godine ) nije usuglasio s prijedlogom predsjednika Uprave.

- U tom slučaju sukladno Pravilniku o organizaciji i sistematizaciji, predsjednik Uprave ima pravo imenovati osobu na razdoblje od šest mjeseci, što je u ovom slučaju učinjeno - obrazložio je Viro koji i dalje nije objasnio zašto se sporna imenovanja nisu isto napravila na razdoblje od šest mjeseci.