PREDSJEDNIK IZ MIROVINE

'Išao bih u Ahmiće da me netko pozvao'

15.04.2010 u 14:43

Bionic
Reading

Predsjednik Stipe Mesić u izjavi za tportal ističe da se on ispričao 'svima kojima su pripadnici hrvatskog naroda učinili zlo zloupotrebljavajući hrvatstvo'. Poručio je da se njegov stav o ratu u BiH poznat svima i ističe da je on devedesetih, zbog hrvatskog odnosa prema BiH, otišao s najviše funkcije u državi. U Ahmiće bi, kaže Mesić, rado otišao samo da ga je netko tamo zvao

'Meni za BiH nema nitko ništa prigovoriti, prvi sam ovdje progovorio o pogrešnoj politici Hrvatske u BiH devedesetih i zbog toga sam i otišao s najviših funkcija u državi. Svjedočio sam o tome i u Haagu i neki su mi to prigovarali, ali ja sam uvijek govorio istinu i svjedočio sam istinu jer se laži uvijek razbiju o glavu onima koji lažu', rekao je predsjednik Mesić.

Dodao je da je tijekom posjeta stranim državama, pa tako i BiH, uvijek išao tamo gdje su ga zvali te da bi otišao i u Ahmiće da ga je netko tamo bio pozvao.

Ispriku Ive Josipovića nije htio posebno komentirati, dometnuvši da je Josipović pametan čovjek, da njegovi potezi sve jasno govore i da on, Mesić, nema tome što dodati.