ODGOĐENA REAKCIJA

Kosor šuti o Ahmićima do mise zadušnice

15.04.2010 u 14:21

Bionic
Reading

Za mišljenje premijerke Jadranke Kosor o isprici predsjednika Ive Josipovića BiH javnost će morati pričekati do 18 sati, kada će prije mise zadušnice za poljskog predsjednika dati izjavu za javnost

I dok su ugledne svjetske agencije jučerašnju ispriku predsjednika Josipovića u BiH ocijenile kao dosad najjasniju poruku mira u regiji, a pozdravilo ju je nekoliko vlada, među kojima i Obamina administracija, kritike hrvatskom predsjedniku uputili su samo HDZ i Republika Srpska.

Vladimir Šeks, potpredsjednik HDZ-a, suprotstavio se Josipovićevom potezu već poznatim stavom HDZ-a iz devedesetih da  'hrvatska politika nikad nije dijelila BiH'. Još oštriji je bio Andrija Hebrang, vođa kluba zastupnika vladajuće stranke, koji smatra da je predsjednik Ivo Josipović svojim izjavama u Sarajevu našu zemlju 'uveo u red svjetskih agresora'.

Premijerka Kosor, koja je jutros održala pozdravni govor na manifestaciji 'Dan mogućnosti kroz EU fondove', izbjegla je novinarima komentirati najvruću političku temu. Kasnije je novinarima koji prate rad Vlade poručila preko glasnogovornice kako će o Josipoviću i BiH progovoriti tek u 18 sati, kada će se ispred crkve Sv. Marka, u kojoj će se održati misa zadušnica za poljskog predsjednika, konačno obratiti javnosti.