RAVNO DO DNA

Kajin: 2009. će biti godina socijalnog sloma

19.01.2009 u 16:26

Bionic
Reading

Hrvatska je na dan 31. prosinca 2008. godine bila zadužena gotovo 39 milijardi eura. Kuna rapidno slabi, a jedna milijarda eura koju će HNB pustiti u optjecaj 2009. nije dovoljna za obranu stabilnog tečaja kune, kazao je potpredsjednik IDS-a Damir Kajin, dodajući da će 2009. biti godina gospodarskog, monetarnog, financijskog i socijalnog sloma

'Rukomet će nas zaokupljati još 15 dana, lokalni izbori od ožujka do lipnja, predsjednički od kraja rujna, i ako se tom dinamikom izbjegnu neredi poput onih u Ateni, 2010. će biti za Hrvatsku najteža godina od 1991. ili 1992. Zato 2009. godine treba redefinirati cjelokupnu monetarnu, fiskalnu, gospodarsku, socijalnu i proračunsku politiku', ocijenio je Kajin, prenosi Slobodna Dalmacija.

Potpredsjednik IDS-a izlaz vidi u borbi za svako radno mjesto, redefiniranju prava i prihvaćanju svake investicije, jer to postaje uvjet preživljavanja.

Povodom aktualnih prepucavanja o tome tko je u Drugom svjetskom ratu oslobodio slovenske teritorije, Damir Kajin je istaknuo da, ako ne želimo falsificirati NOB, uspjeh u ratu ne može biti pripisan ni samo Hrvatskoj, ni samo Srbiji, ni samo Slovencima, kao što ni pobjeda nad nacifašizmom ne može biti pribrojena samo SAD-u i SSSR-u.

Vladi je poručio da IDS zahtijeva da se usvoji potrebna uredba o nastavku sufinanciranja domaće brodogradnje jer je to uvjet opstanka 3. maja u 2009. godini.