SVJETSKA PREMIJERA

Murtić predstavio jedrilicu za milijun eura

14.04.2010 u 18:28

Bionic
Reading

Najveći interes na ovogodišnjem, dvanaestom Croatia boat showu u Splitu izazvao je domaći proizvođač Murticyachts s jedrilicom Murtic 52 Raised Saloon koja je u gradskoj luci imala svjetsku premijeru, a osnovna cijena joj je oko milijun eura

Arhitekt i dizajner Marko Murtić, inače pasionirani jedriličar, spojio je hobi s dizajnerskim umijećem i rezultat toga je 16 metara duga luksuzna jedrilica od karbonskih vlakana.

U razgovoru za tportal Murtić ističe da je ovo proizvod na svjetskoj razini u svojoj klasi i ovih nekoliko dana na sajmu je već izazvao mnogo interesa, ali i konkretnih upita. Već sutra, nakon svjetske premijere u Splitu, taj model će biti predstavljen i na velikom nautičkom sajmu u Moskvi. Murtić je optimist i vjeruje da će i u Moskvi navedeni model izazvati interes ljubitelja jedrenja i nautičara.

Jedrilica je dizajnirana prepoznatljivim rukopisom dizajnerske kuće AAG vlasnika Marka Murtića i rezultat je dugogodišnjeg iskustva u oblikovanju po pravilima ergonomije i primjene suvremenih materijala. U luci se ističe crni jarbol i elegantna linija luksuzne, ali i brze sportske jedrilice. Vrhunska je i akromatska izvedba interijera jednostavnih minimalističkih linija i savršene funkcionalnosti.

Rješenje zadnje klupe koja se koristi kao krmeni most za ulaz, savršena izvedba palube i automatizirano sidro na pramcu jedrilice su samo detalji koji upotpunjuju dojam luksuza i jednostavnosti. Cijena, ali i izvedba broda je zapravo na razini svjetskih cijena u toj klasi i model MURTIC 52 apsolutno ni u čemu ne zaostaje, a po vrhunskim dizajnerskim rješenjima je i u prednosti u usporedbi sa sličnim jedrilicama u klasi. Tvrtka priprema još dva veća modela i vjerujemo da neće zaostajati za ovom, već sada se može reći, savršenom jedrilicom.

Unatoč krizi u nautičkom sektoru i smanjenom obujmu sajma od 30 posto, svi relevantni brendovi, primjerice Sunseeker, Ferretti ili Rivaponovo su prisutni u Splitu.