LJUBITELJI LJILJANA

Šukerovo ministarstvo pobrkalo zastave BiH

13.04.2010 u 21:02

Bionic
Reading

Umjesto sadašnje službene zastave BiH s 9 zvijezda petokraka, na brošuru su stavili zastavu s ljiljanima koja se ne koristi još od 1998.

'Nemam pojma o tome. Nisam to vidio, ali onaj tko je pogrešnu zastavu stavio na brošuru morat će odgovarati. Uostalom, tu je brošuru radila Porezna uprava', komentirao je Ivan Šuker, ministar financija i potpredsjednik Vlade, gaf na brošuri “Osobni identifikacijski broj i strane osobe”, koju je njegovo ministarstvo izdalo 1. ožujka, pišu 24 sata

Korice te brošure ukrašene su zastavama europskih zemalja, među kojima se nalazi i zastava Bosne i Hercegovine. No umjesto njihove važeće zastave plave boje s devet bijelih petokrakih izlazećih zvijezda, na brošuri se ističe zastava s plavim grbom i ljiljanima koju su do 1998. godine koristili isključivo Bošnjaci.

Uostalom, grb na staroj bošnjačkoj zastavi predstavljao je ratni simbol Armije BiH. Sadašnja zastava Bosne i Hercegovine usvojena je 4. veljače 1998. godine. Do zaključenja ovoga broja iz Ministarstva financija nismo uspjeli dobiti odgovor kako je do pogreške došlo, tko je za to odgovoran, hoće li tiskati nove brošure i hoće li se Ministarstvo financija ispričati BiH za ovaj gaf.