IGROKAZ U MINISTARSTVU

Čobanković uz pompu platio 'čak' 100 kn kazne

13.04.2010 u 14:32

Bionic
Reading

Nakon što su jučer fotoreporteri uhvatili ministra Petra Čobankovića u kršenju zakon o radu jer je pušio na sastanku, inspektori su mu danas spektakularno naplatili 100 kuna kazne

Jednog od najbližih suradnika premijerke Jadranke Kosor došao je oglobiti sam šef Državnog inspektorata Kruno Kovačević, a Petar Čobanković je priznao da je privilegiran jer su mu inspektori došli na radno mjesto, dok se obični smrtnici moraju vucarati po šalterima.

Inspektor je potvrdio da je Čobanković kažnjen temeljen anonimne prijave, sumnja da je netko od novinara to učinio, a dodao je i da bi prijavu i sami podnijeli na temelju fotografija objavljenih u medijima. Ministar je dao pisanu izjavu u kojoj priznaje kršenje zakona.

Zabranjeno pušenje?

Igrokaz u režiji ministra Čobanovića i Državnog inspektorata odigrao se u kabinetu ministra u kojemu i danas na stolu stoji nekoliko pepeljara. 'To je za bonbone', kazao je državni inspektor kojeg je farsa u Ministarstvu silno zabavljala. Ministar Čobanković platio je 100 kuna kazne, a organizator sastanka na kojem je ministar nezakonito pušio oglobljen je sa 500 kuna.

Ministar poljoprivrede, sa zakašnjenjem od 35 minuta u odnosu na vrijeme za koje je novinarima bilo zakazano naplaćivanje kazne Čobankoviću, ponosno je izišao pred novinare s potvrdom o plaćenoj kazni i širokim osmijehom na licu.

'Ispričavam se građankama i građankama (!) zbog pušenja u prostorijama gdje to nije dozvoljeno', skrušeno je kazao ministar pred brojnim okupljenim novinarima. Na neumjesni čin ponukala ga je, tvrdi Čobanković, gesta organizatora sastanka koji su pred njega stavili pepeljaru.

Kaže kako će se pokušati kontrolirati da mu se to ponovno ne dogodi. 'Bio je naporan sastanak. Tri sata je trajao. Da nije bio pepeljare ja ne bi zapalio. Htjeli su mi napraviti uslugu i sad su mi lijepu uslugu učinili', pravda se Čobanković.

Na pitanje novinara je li ova kratka predstava smišljena u suradnji s ministrom zdravstva Darkom Milinovićem, kako bi se reklamirala njegova zabrana pušenja, Čobanković je naglasio da to nema veze s Milinovićem.

Svoje nezdrave navike ministar se uskoro ne misli riješiti, a uz smijeh poručuje da je smanjio pušenje te da mu kutija traje i 'čak dva dana'.