KRIVI MU MEDIJI

Propao biznis unuka revizorice Krasić

12.04.2010 u 13:48

Bionic
Reading

Unuk glavne državne revizorice Šime Krasić nije uspio kupiti pamučnu industriju Duga Resa, za koju je na javnoj dražbi prije mjesec dana njegova tvrtka Prave nekretnine ponudila 16,8 milijuna kuna

Pamučna industrija Duga Resa ipak neće biti prodana formalnim vlasnicima Robertu Krasiću, sinu državne revizorice te poduzetnicima Stjepanu Paviću i Milanu Čudiću.

Glavni krivci su im neučinkoviti hrvatski propisi i novinari koji su vodili protukampanju.

'Neće biti najavljene transakcije, jer smo imali prekratak rok da je realiziramo, a uvelike su nam u tome odmogli i mediji koji su vodili prljavu kampanju protiv nas. Banke trebaju određeno vrijeme da nam odobre kredite, no nakon onakvih tekstova bankari su nas pratili pod povećalom i sve skupa je potrajalo dulje nego što smo očekivali. Trebalo nam je još svega nekoliko dana, no ipak nećemo stići. Svjesni smo i da nam tako propada pola milijuna kuna jamčevine, no što je, tu je', rekao je Stjepan Pavić, vlasnik austrijske tvrtke Glastex dodajući da ne znaju što će učiniti kada dođe do nove javne dražbe za prodaju Pamučne industrije.
Jasna Brajdić, stečajna uprtaviteljica Pamučne industrije sa žaljenjem je primila informaciju da od prodaje posrnule tvornice ipak neće biti ništa.

'Još nemam službenu informaciju o tome, no ako je tako, mi odmah sutra nakon sjednice Odbora vjerovnika krećemo s pripremama za sljedeću, 18. javnu dražbu, a dražba na kojoj je Pamučna prodana Pravim nekretninama bit će proglašena nevažećom zbog neuplate kupovnine. Nastojat ćemo da do nove dražbe dođe u što kraćem roku', rekla je Brajdić.

Nismo uspjeli doći do izjave mladog poduzetnika Luke Ivančića, direktora i vlasnika Pravih nekretnina, jer nam nije odgovarao na pozive.