BLOGER JOŠ POD ISTRAGOM

'Rakarovo uhićenje bilo je nezakonito'

09.04.2010 u 20:59

Bionic
Reading

Policija koja je danas, treći dan zaredom, pretraživala računalnu opremu blogera Marka Rakara, pregledala je do sada 95 posto njegove opreme, ali nije pronašla nikakve dokaze koji bi Rakara povezivali s objavom dijela Registra hrvatskih branitelja, izjavio je Rakarov odvjetnik Maro Mihoćević.

"Policija nije pronašla nikakve dokaze o povezanosti Rakara s objavom Registra, i on je slobodan građanin", rekao je njegov odvjetnik koji očekuje da će se preostali dio opreme pretražiti početkom idućega tjedna te da će se time konačno skinuti sumnja s nesuđenog savjetnika predsjednika države.

Odvjetnik Mihočević smatra i da je prekjučerašnje Rakarovo uhićenje bilo nezakonito budući da "policija nije imala nikakve dokaze da je Rakar počinio neko kaznenog djela". "Za uhićenje je potrebno postojanje osnova sumnje, konkretiziranih dokazima, kojima policija, koliko je meni poznato, u ovom slučaju nije raspolagala", kazao je odvjetnik Marka Rakara, kojega je policija prije tri dana uhitila zbog sumnje da je povezan s internetskom objavom podataka s oznakom "tajnosti". Nakon gotovo deset sati ispitivanja te pretrage stana i ureda, istoga je dana pušten na slobodu.

Danas je pak, treći dan zaredom, proveo u policiji u Heinzelovoj ulici, gdje se jutros pojavio kako bi bio nazočan nastavku pretrage svoje računalne opreme koja mu je privremeno oduzeta.