ZAZIVANJE PRIJEVREMENIH IZBORA

'Kosor živi u svijetu čarobnog ogledala'

09.04.2010 u 13:50

Bionic
Reading

Riječki SDP-ovci, saborski zastupnici Slavko Linić i Željko Jovanović, na današnjoj su konferenciji za novinare u Rijeci prozvali Vladu Jadranke Kosor za nesposobnost i ustvrdili da su prijevremeni izbori sve bliže

'Na vlast će doći SDP i imat ćemo Hrvatsku bez tajnih ugovora, lažnih branitelja i ministara koji ne vide ništa osim svojih fotelja', kazao je Željko Jovanović, dodajući da premijerka živi 'u svijetu iluzija i čarobnog ogledala'.

Slavko Linić se osvrnuo na riječki sindikalni prosvjedni skup, rekavši kako je ponosan na svoje sugrađane, koji su na dostojanstven način poslali poruku da žive u neizvjesnosti i strahu, dok Vlada njihove poruke, rekao je, ne želi čuti i naziva ih neprijateljskima.

Linić je podržao ideju radnika 3. maja da sami upravljaju brodogradilištem, poručujući da im Vlada u tome treba pomoći kroz skidanje nameta.

'Vlada Jadranke Kosor želi sačuvati bogataše, a radnicima skida od minimalne plaće. Neka bogataši participiraju za zdravstveni sustav, a ne radnici', poručio je Linić i istaknuo da za sve stare dugove koji opterećuju državni proračun nisu krivi radnici. Spas Hrvatske vidi u gradnji elektrana, plinskih terminala, modernizaciji rafinerija i pružanju šansi mladim ljudima.

SDP-ovci su se osvrnuli na izjave ministra mora, prometa i infrastrukture Božidara Kalmete, koji je, kažu, prije nekoliko godina izjavio da će cesta Zagreb - Sisak koštati tri milijuna eura, a danas se cifra popela na 14 milijuna i 800 tisuća eura.

Jovanović je komentirao objavu registra branitelja, naglasivši da pravi branitelji nemaju što skrivati. 'Registar treba objaviti zbog svih onih koji su dali svoje živote i krvarili za pošteniju Hrvatsku, dok su profiteri uništavali 400 tisuća radnih mjesta, a sada se nalaze na popisu', zaključio je Jovanović.