BOLJE NEGO U SABORU

U HGK-u kava za jednu, ručak za 15 kuna

Bionic
Reading

Zaposlenici HGK-a u Zagrebu i njihovi gosti mogu kavu popiti za 1,15 kuna, a u splitskom HGK-u kava s mlijekom košta dvije kune. Čaj u Splitu stoji kunu, dok u Zagrebu voćni košta 1,43, a ostali 1,22 kune. Mineralna je skuplja u Splitu - košta jednu kunu, a u Zagrebu 0,60 kuna, otkriva Slobodna Dalmacija

U Splitu sok košta dvije kune, a u Zagrebu, primjerice od višnje, 2,31 kunu. U splitskoj Komori su prošlog ponedjeljka ručali juhu, lešo meso, prilog, salatu, kruh i kolač za 20 kuna, u srijedu su na meniju imali fažol, kobasicu, salatu, kruh i palačinke za 17 kuna, a prošlog petka palamidu na žaru, krumpir, salatu i kruh za 15 kuna.

Hrvatska gospodarska komora u Rijeci nema kafić niti restoran, već internu čajnu kuhinju koju koriste djelatnici riječke Županijske komore.

U osječkoj Komori navode da nemaju restoran, pa i ne poslužuju hranu. U zagrebačkoj središnjici HGK-a novinarima Slobodne Dalmacije odgovorili su da postoji restoran za zaposlenike gdje cijene pića i hrane pokrivaju isključivo troškove nabave, a slično je i u splitskoj Županijskoj komori čiji se cjenik formira na osnovi normativa za ugostiteljstvo.

Ipak, za zaposlenike u središnjoj Komori u Zagrebu nešto je bolji izbor napitaka nego u Splitu, gdje su osuđeni na običnu kavu, kavu s mlijekom, kapučino, čaj, mineralnu i sok.