Hrvatska POČETAK SEZONE

U Istru tijekom blagdana ušlo više od 61.000 turista

  • Autor: Hina
  • 5.4.2010 14:23:15
  • 5.4.2010 14:19:38

Tijekom uskrsnih blagdana odnosno od petka do nedjelje u Istru je ušlo ukupno 74.397 putnika od kojih 61.036 inozemnih, izvijestila je danas istarska policija

U istom je razdoblju Hrvatsku preko Istre napustilo 53.099 gostiju među kojima je najviše bilo stranaca, 41.105.

Podaci se odnose na cestovni, zrakoplovni i pomorski promet, što je i ovogodišnja novina, jer će od sada istarska policija u svojim izvješćima obuhvatiti sve putnike bez obzira na prijevoz kojim su se koristili.

Od ukupnog broja gostiju koji su tijekom vikenda doputovali u Istru najviše ih je došlo preko cestovnih graničnih prijelaza Plovanija, Kaštel i Požana dok su zrakoplovne luke Pula i Vrsar te istarske luke, od Umaga do Rapca, zabilježile tek neznatan promet putnika.

Najveći broj gostiju stiglo je u subotu kada je zabilježen pojačan ulaz osobnih vozila poglavito na graničnom prijelazu Kaštel dok je danas također pojačan promet, ali u suprotnom smjeru. Od inozemnih gostiju najbrojniji su bili Talijani, Nijemci i Slovenci.

Prema podacima Turističke zajednice Istarske županije tijekom uskrsnih blagdana u Istri je boravilo dvadesetak tisuća tisuća gostiju, nešto manje nego prošle godine, koji su odmor proveli u hotelima, agroturističkim objektima te u seoskim kućama za odmor.

Na porečkom području najviše turista ugostili su objekti Valamara, u Rovinju je većina gostiju odsjela u objektima Maistre a u Puli u hotelima pulskog Arenaturista.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još