Hrvatska TURISTIČKI USKRS

U Dubrovniku više od 5000 gostiju

  • Autor: Hina
  • 5.4.2010 14:05:01
  • 5.4.2010 14:02:00

Uskrsne blagdane, koji tradicionalno označavaju početak turističke sezone, u Dubrovniku je u 27 otvorenih hotela, privatnom smještaju i jednom otvorenom kampu provelo 5248 gostiju

To je za sedam posto više nego za Uskrs godinu dana ranije kada je u Dubrovniku boravilo 4900 gostiju. Najbrojniji gosti bili su Španjolci, potom gosti iz Bugarske, Japana, Velike Britanije i Hrvatske.

Za uskrsnih blagdana Dubrovnik je posjetio i kruzer Musica s 3100 putnika što je dodatno upotpunilo dubrovačku blagdansku turističku sliku.

U hotelima ističu zadovoljstvo startom ovogodišnje sezone pa tako hotel Hilton Imperijal bilježi bolju popunjenost nego prošle godine i to gostima sa španjolskog i engleskog govornog područja. Slično je i u jadranskim luksuznim hotelima gdje je hotel Excelsior ostvario popunjenost od 90 posto, a nEšto lošije su prošli hoteli Kompas Bellevuie i Dubrovnik Palace.

Stopostotnu popunjenost zabilježili su i u hotelskoj kući Importanne Resort gdje je najviše gostiju bilo iz Japana, Portugala i Grčke.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još