Hrvatska JOSIPOVIĆ ZA LJUBLJANSKI DNEVNIK

Nakon dogovora o arbitraži, lakše da Slovencima

Otvorena pitanja vezana uz dug Ljubljanske banke hrvatskim štedišama i nuklearku Krško bit će lakše riješiti nakon što su se hrvatska i slovenska vlada dogovorile o arbitražnom sporazumu za granicu, izjavio je hrvatski predsjednik Ivo Josipović u razgovoru za ljubljanski dnevni list 'Dnevnik'.

'Nakon dogovora o arbitraži, bez obzira na njezin kasniji ishod, ostaju neka pitanja koja je lakše riješiti, poput duga Ljubljanske banke i nuklearke Krško', rekao je predsjednik Josipović u intervjuu koji je slovenski list objavio u subotu.

Govoreći o odnosima među državama u regiji i rješavanju otvorenih pitanja koja postoje među njima, Josipović je istaknuo da te probleme treba riješiti sadašnja generacija političara.

Pritom se posebno osvrnuo na odnose Hrvatske i Srbije te na svoj nedavni neformalni susret sa srbijanskim predsjednikom Borisom Tadićem u Opatiji.

'Naša je poruka bila da smo spremni razgovarati o svim pitanjima, ma kako teška ona bila, te da je više stvari koje nas povezuju od onih koje nas dijele. O nekim pitanjima možda nikad nećemo postići zajednički jezik, ali to ne smije biti razlog da ne prevladamo razlike kod drugih pitanja', rekao je Josipović.

Na upit o odnosima s vladom i premijerkom Jadrankom Kosor, Josipović je rekao da se prevladavaju teškoće u komuniciranju koje su bile prisutne na početku njegova mandata. Potvrdio je da će i dalje ustrajati na objavljivanju popisa hrvatskih branitelja, te tražiti da se vodi računa o socijalnoj komponenti pri restrukturiranju brodogradilišta i što većoj društvenoj brizi za nezaposlene.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još