ODGOĐENE PROMJENE

Odgođena smjena NO-a ZG holdinga

01.04.2010 u 13:51

Bionic
Reading

Suprotno najavama koje su stizale od samih članova Skupštine Zagrebačkog holdinga, nije smijenjen nadzorni odbor gradske megatvrtke, koji čine ljudi gradonačelnika Milana Bandića, već je cijela priča prolongirana za petnaest dana kada bi se stari NO trebao zamijeniti novi

No zato su na današnjoj sjednici skupštine s dužnosti razriješeni članovi uprave ZGH-a Stipan Matoš, Slavka Megla-Reljić, Ivan Tolić, Lidija Tomić i Vladimir Tomičić, a u roku od dva tjedna predsjednik uprave Ivo Čović trebao bi imenovati dva nova člana.

Smanjenje broja članova uprave obrazlaže se poboljšanjem operativne učinkovitosti rada uprave, planirane reorganizacije sustava te racionalizacije troškova.

Zašto danas nije napravljena i smjena NO-a, službeno nije obrazloženo, ali je objašnjeno zašto su na svojim mjestima ostali predsjednik uprave ZGH-a Ivo Čović, Vlasta Pavić i Branimir Delić.

Prema riječima člana Skupštine ZGH-a Borisa Šprema, Čović je na svojoj poziciji ostao 'jer je dobro vodio tvrtku u teškom trenutku', Pavić je poziciju sačuvala jer je 'na nju imenovana od ranije', a Delić jer ga je predložio Čović.

Smijenjenim članovima uprave bit će ponuđeno da ostanu unutar ZGH-a, a jedini koji je zasad javno iskazao želju za tim je Stipan Matoš.

Do ljeta bi, doznajemo, trebao biti zaključen javni natječaj za voditelje, izvršne direktore i direktore sektora svih podružnica ZGH-a, čime bi proces preuzimanja gradonačelnikove omiljene igračke u potpunosti bio završen.

Iako ga je Čović pozvao da kao njezin predsjednik prisustvuje današnjoj sjednici, Bandić se na njoj nije pojavio jer prošireni sastav Skupštine, unatoč presudi Ustavnog suda, još uvijek ne priznaje.