KLJUČNA OSOBA ISTRAGE U AFERI PODRAVKA

Šestak će progovoriti?

31.03.2010 u 19:49

Bionic
Reading

Dok bivši potpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva Damir Polančec započinje svoj boravak u istražnom zatvoru, jedini preostali Podravkaš i bivši čelnik Podravke Zdravo Šestak odlučio je konačno progovoriti o cijelom slučaju

Prema pisanju Jutarnjeg lista koji se poziva na izvore bliske istrazi, Šestak je navodno pustio signal da želi surađivati sa istražiteljima.

Naime, Šestak je mnogo prije uhićenja odnio povjerljive dokumente i ugovore iz Podravke i pohranio ih na tajnu lokaciju koja Uskoku zasad nije dostupna. Među tim službenim zabilješkama i e-mailovima nalaze se navodno i ugovor Podravke s OTP-om i MOL-om, službena prepisku s Fimom, Fimini ugovori s Podravkom, domaćim bankama i Merrillom Lynchem, povjerljiva korespondencija s Polančecom i Vladom. Drugim riječima sva dokumentacija koja bi mogla biti itekako kompromitirajuća za Polančeca.

Šestak je, kako doznaje Jutarnji, već ranije pristao otkriti gdje se nalaze dokumenti, no odjednom se predomislio. Je li sada odlučio otkriti skrivene papire nije poznato, međutim nagađa se da je prošli tjedan ipak počeo surađivati s istražiteljima, što je dovelo i do Polančecova uhićenja.