OSVETA POBUNJENICIMA

Seljake prosvjednike ruše na tehničkom pregledu?!

Bionic
Reading

Na području Županje seljaci koji su sudjelovali u nedavnim prosvjedima suočeni su s masovnim rušenjem na tehničkim pregledima traktora, zbog čega ne mogu registrirati svoja poljoprivredna vozila, otkriva Glas Slavonije

'Vratili su me s tehničkog pregleda samo zato što se na jednom mjestu na traktorskoj prikolici pojavila hrđa. Nisam mogao vjerovati kada se kontrolor iz stanice za tehnički pregled vozila uhvatio toga kao pijan plota. Imam osjećaj da je jedva dočekao da pronađe bilo kakav razlog kao opravdanje za uskraćivanje produžetka registracije. Još uvijek sam ljutit! Pa dosadašnjih se godina nije gledalo na takve nevažne sitnice, koje nemaju veze s ugrožavanjem sigurnosti u prometu. I budali bi bilo jasno da su stanice za tehnički pregled dobile naputak odozgo da nas se maksimalno nagazi, jer smo se prosvjedima i blokadom prometnica morali izboriti za svoja prava. Policija je zasigurno preporučila da nam se traži dlaka u jajetu i da se seljake na sve moguće načine stisne', ustvrdio je poljoprivrednik iz županjskog kraja, koji je novinare Glasa Slavonije zamolio da ga ne imenuju jer se boji  gorih posljedica.

Policija: To su gluposti!

Glasnogovornik PU vukovarsko-srijemske Krunoslav Žgela je kao neutemeljene odbacio optužbe seljaka o tome da je policija dala naputak stanicama za tehnički pregled vozila da se seljacima uskraćuju registracije, nazvavši ih običnim glupostima.

Podržao ga je i njegov kolega koji tvrdi da je rigorozniji odnos osjetio i na vlastitoj koži.

'I ja sam se s tehničkog pregleda vratio neobavljena posla. Prošle godine sam bez problema registrirao traktor bez kabine, no sada su me odbili uz pojašnjenje da takvo nešto više nije moguće. I ja sam uvjeren da je sve to posljedica seljačkog bunta i da nam se sada iz Vlade na sve načine osvećuju, jer čudna je ta podudarnost', uvjeren je sugovornik Glasa Slavonije.

Fotografija obvezna

Voditelj Stanice za tehnički pregled vozila u Županji Danijel Džinić kategorički je odbacio optužbe seljaka i bilo kakve insinuacije o poveznicama između registracije traktora i seljačkih prosvjeda.

'Novost je to što se svako vozilo koje dođe na registraciju sada mora fotografirati, što do prije nekoliko mjeseci nije bilo slučaj. To ljude vjerojatno zbunjuje, ali mi se moramo strogo držati zakona. Uvjeti za registraciju vozila su poznati i ona vozila za koja se tehničkim pregledom utvrdi da su neispravna, ili da imaju vanjska oštećenja, vraćaju se dok vlasnici ne uklone nedostatke', rekao je Džinić.