PORAZNA BANDIĆEVA STATISTIKA

Bespravno se koristi 2138 gradskih stanova!

30.03.2010 u 14:25

Bionic
Reading

Grad Zagreb ima u svom vlasništvu 2138 stanova koji se koriste bez valjane pravne osnove, stoji u Izvješću o radu gradonačelnika Milana Bandića od 1. srpnja do 31. prosinca 2009. koji je prvi čovjek Grada podnio Gradskoj skupštini

'Imamo velik broj stanova koji, umjesto da pomažu, samo opterećuju gradski proračun, i to je problem koji treba riješiti. Od 2138 stanova, njih 140 nalazi se u centru grada, a u njima se nalaze brojni direktori podružnica ZG holdinga, novinari, bivši vladini dužnosnici, glasnogovornici i generali', kazao je zastupnik SDP-a Dan Špicer.

Špicer je potom predložio da se oni koji se u stanovima nalaze bespravno izbace iz njih, a stanovi prodaju ili iznajme.

'U tome bi mogla pomoći i Jadranka Kosor koja ima iskustva u izbacivanju nepoćudnih stanara', istaknuo je Špicer, na čiju je izjavu reagirao Jasen Mesić (HDZ) repliciravši da će za taj zahtjev morati pričekati dok ne uđe u Sabor.

Njegova stranačka kolegica Margareta Mađerić poručila je SDP-ovcima da bi problem stanova u Zagrebu mogao riješiti i Zoran Milanović koji je, kako je rekla, pred lokalne izbore u svibnju izjavljivao da je Bandić dobar kandidat.

Unatoč tome što su neki zastupnici, poput Alena Ostojića (HSLS), ocijenili Bandićevo izvješće kao 'nekompetentno, nestručno, nepotpuno i neistinito', ono je sa 25 glasova za, sedam protiv i jednim suzdržanim primljeno na znanje.