Hrvatska MALO, ALI INU VESELI

Novo poskupljenje benzina

Cijene motornih benzina na Ininim benzinskim postajama od danas, 30. ožujka, skuplje su za sedam lipa po litri koliko su poskupili eurosuper 95 i super 95, super plus 98 poskupio je za 12 lipa po litri, a dizelska su goriva poskupila za dvije lipe po litri

Prema cjeniku objavljenom na Ininim internetskim stranicama, eurosuper 95 u idućih će se tjedan dana prodavati po cijeni od 8,35 kuna po litri (do sada 8,28 kuna).

Nova cijena supera 95 je 8,25 kuna po litri (do sada 8,18 kuna), a super plus 98 prodaje se po 8,48 kuna po litri (do sada 8,36 kuna).

Većina dizelskih goriva poskupila je za dvije lipe po litri, a najmanje je, za jednu lipu po litri, poskupilo loživo ulje ektra lako.

Na Ininim benzinskim postajama eurodizel se od danas prodaje po cijeni od 7,70 kuna po litri (do sada 7,68 kuna), a dizel po 7,56 kuna (do sada 7,54 kune).

Nova je cijena plavog dizela 4,53 kune po litri (do sada 4,51 kunu), a lož ulja 4,97 kuna po litri (do sada 4,96 kuna).

Cijene naftnih derivata korigiraju se na temelju Pravilnika o utvrđivanju cijena naftnih derivata, i to početkom svakog tjedna, s tim da je najviše dopušteno maksimalno tjedno povećanje ili smanjenje cijena tri i pol posto.

Korekcija cijena naftnih derivata ponajviše ovisi o kretanju cijena derivata na tržištu Mediterana i kretanju tečaja dolara.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još