Hrvatska U PRAGU

Sastali se hrvatski i slovenski ministri pravosuđa

  • Autor: Hina
  • 16.1.2009 20:37:48
  • 16.1.2009 20:37:39

Hrvatski ministar pravosuđa Ivan Šimonović sastao se u petak u Pragu sa slovenskim kolegom Alešom Zalarom, javila je agencija STA, i tom je prigodom dogovoreno da Šimonović uskoro službeno posjeti Sloveniju

'Obje strane će se dogovoriti o temama i terminu susreta, koji bi se mogao ostvariti već idući mjesec, a jedna od tema bit će i pitanje nekretnina', rekao je Zalar za STA.

Po Zalarovim riječima, otvorena granična pitanja ne bi smjela utjecati na slovensko-hrvatsku suradnju u području pravosuđa, koja će se nastojati osnažiti jer su dvije države o tome potpisale memorandum, koji se dosad nije primjenjivao na pravi način.

'Govorit ćemo i o nekim dvojbama u pravosuđu s kojima se susreće Hrvatska na putu u Europsku uniju, pri čemu joj Slovenija može pomoći', rekao je slovenski ministar.

Zalar je dodao da je pozitivan odgovor hrvatskoga ministra na njegov poziv da posjeti Ljubljanu dobra osnovica i za nastavak rješavanja otvorenih pitanja.
Zalar i Šimonović sastali su se na rubu neslužbenoga sastanka ministara pravosuđa Europske unije, na koja se pozivaju i ministri država kandidatkinja.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još