MIRANDO MRSIĆ:

'HDZ zna kako ukrasti, a ne voditi državu'

28.03.2010 u 14:53

Bionic
Reading

Potpredsjednik SDP-a Hrvatske Zlatko Komadina danas je izjavio "da je SDP u svakom trenutku spreman preuzeti vodstvo i odgovornost za budućnost Hrvatske, ne zato da bi rušio HDZ sa vlasti, već zbog toga što se Vlada ne zna nositi s ekonomskom krizom, ne zna uzroke krize i provoditi nužne ekonomske mjere".

Komadina je to rekao danas u Sisku na izbornoj konvenciji SDP-ove Sisačko-moslavačke županijske organizacije. Ustvrdio je "da je Hrvatska u ekonomskoj krizi prvenstveno iz domaćih razloga, jer godinama nemamo gospodarsku strategiju, zanemarili smo domaću proizvodnju i izvoz, opredijelili se za uvoz misleći da će to puniti državni proračun. To nije uspjelo nigdje na svijetu, pa neće ni u Hrvatskoj", drži Komadina.

Ocijenio je da plaćamo račune za krivu politiku i vrijeme je da definitivno odu, ne zato što bi SDP rušio HDZ-ovu vlast, nego zato što je ekonomska kriza pogodila najveći broj stanovnika koji sve lošije žive i sve su nezadovoljniji Vladinom politikom i koji će na izborima glasovati protiv takve neuspješne Vlade.

Naglasio je da se politika SDP-a zasniva na socijalnoj politici u kojoj ljudi mogu živjeti od svog rada, a da bi to mogli moraju raditi, stoga će potaknuti domaću proizvodnju i izvoz. Komadina je naveo da SDP predlaže rasterećenje cijene rada, povećanje bruto plaće, te da se teret ekonomske krize prebaci na kapital koji, poput banaka, ostvaruju ekstraprofite. Iznio je da se SDP zalaže i za decentralizaciju Hrvatske, da porez na dobit i nekretnine ostane lokalnoj i regionalnoj upravi, koja sada raspolaže samo sa 10 posto prihoda. Ostatak odlazi državi koja iz državnog proračuna dijeli novac lokalnim i regionalnim vlastima po političkim ili rođačkim vezama i interesima, upozorio je Komadina.

Sudionici Konvencije čestitali su sisačko-moslavačkoj županici Marini Lovrić Merzel na ponovnom izboru za predsjednicu Županijske organizacije SDP-a i uvjerljivoj pobjedi.

Županica Lovrić Merzel posebno je pozdravila i na suradnji zahvalila svim članovima vladajuće županijske koalicije koja ima većinu u Sisačko-moslavačkoj županijskoj skupštini. Naglasila je da je "SDP u Sisačko-moslavačkoj županiji primjer dobrog i dosljednog partnera koji zna prepoznati vrijednosti.

Na konvenciji saborski zastupnik dr. Mirando Mrsić istaknuo je da je SDP ostvario prvi dio svog zadatka, te da je po prvi puta u 20 godina postojanja hrvatske državnosti predsjednik Republike iz SDP-a. Slijedi drugi dio zadatka - preuzimanje odgovornosti za Hrvatsku, istaknuo je. "HDZ zna kako ukrasti, kako nekome uzeti, HDZ ne zna voditi državu", rekao je Mrsić. Zaključio je "da će Hrvatska postati demokratska zemlja i izaći iz ekonomske krize kada SDP bude dva mandata na vlasti".

Konvenciju su pozdravili predstavnici vladajuće županijske koalicije u Sisačko-moslavačkoj županiji (HSP-a, HNS-a, SDA, DSU-a, SDSS-a i SPH).