BIVŠI VOJNI OBAVJEŠTAJAC

USKOK istražuje Čačića zbog afere s kamionima

25.11.2008 u 10:00

Bionic
Reading

Berislav Rončević nije jedini s kojim će Uskok i krimpolicija obaviti obavijesni razgovor u vezi sa slučajem kamiona za HV nabavljenih na početku njegova ministarskog mandata u Ministarstvu obrane krajem 2004. i početkom 2005. godine. Predsjednik Mesić inz

ZAGREB - Prema izvorima Slobodne Dalmacije iz vojnog vrha, predsjednik Mesić imao je detaljno izvješće o nabavi kamiona, koje mu je podastro general Jozo Miličević, u međuvremenu smijenjeni glavni inspektor HV-a.

Istraga će uključiti širi krug Rončeviću bliskih osoba u Ministarstvu obrane i Vojne sigurnosne obavještajne agencije, piše Slobodna. Otkriva se da je upravo 'slučaj kamioni', uz Markačev lov, stajao položaja bivšeg ravnatelja VSOA-e generala Gordana Čačića. Stipe Mesić je zbog izostanka informacija predsjednicima države i Vlade ustrajao na zahtjevu za Čačićevu smjenu.

Mesić i dalje ustrajava na tome da se otkloni svaka sumnja s bilo koga ako nezakonitosti nije bilo ili da se kazneno procesuiraju upleteni.

Nakon nedavnih najtežih kriminalnih djela u državi, opća klima ide naruku Mesićevim nastojanjima, a iz EU-a Vladi bi se eventualni takav postupak i te kako honorirao.