PO JUTRU SE DAN NE POZNAJE

Led zabijelio Novu Gradišku

27.03.2010 u 17:23

Bionic
Reading

Da uzrečica 'po jutru se dan poznaje' i ne vrijedi baš uvijek, uvjerili su se danas stanovnici Nove Gradiške i okolice. Poslije sunčanog i toplog proljetnog jutra taj se grad danas ponovo zabijelio, a krivac za to ovaj put nisu bile snježne pahuljice, već ledene kuglice

Nevrijeme je počelo nešto prije 16 sati, a nakon jakog vjetra i kiše, koji su potjerali šetače i djecu s igrališta, grad je pogodila i iznimno gusta tuča. Za samo pet minuta ledene špekule veličine zrna graška zabijelile su staze i travnjake. Leda je mjestimično bilo toliko da su djeca od njega mogla napraviti i snjegovića, točnije ledovića, a po skliskim ledenim kuglicama nije bilo lako hodati, pa su oni koji nisu imali vremena pričekati da se led otopi ulicama koračali oprezno, kao po zimskoj poledici.

Iako protugradna obrana nije djelovala, jer sezona počinje tek 1. svibnja i traje do 30. rujna, današnja tuča, ne baš uobičajena za ovo doba godine, na poljoprivrednim kulturama na sreću još nije mogla nanijeti veću štetu.