REMEN ZA SVE

Milanović pozvao Vladu da si ne diže plaće

16.01.2009 u 14:07

Bionic
Reading

Predsjednik SDP-a Zoran Milanović pozvao je vladajuću koaliciju da hitno nađe rješenje kojim bi se iz kategorije dužnosnika kojima su plaće porasle za šest posto izuzeli predsjednik države i politički dužnosnici iz njegova Ureda, članovi Vlade s državnim tajnicima te saborski zastupnici, ocijenivši da je u godini krize i recesije rast njihovih plaća neprimjeren

'Neshvatljivo je i neobranjivo da u godini recesije i očekivanog gospodarskog pada, a ne rasta, rastu plaće političkim dužnosnicima, a u njih ubrajam predsjednika i Ured predsjednika, Vladu zajedno s državnim tajnicima i saborske zastupnike", izjavio je Milanović u središnjici SDP-a.

Istaknuo je da Vlada i saborska većina hitno moraju naći načina, bilo zakonskim izmjenama, bilo Vladinom uredbom, da se spomenuti dužnosnici izuzmu iz kategorije onih kojima prema kolektivnom ugovoru plaće rastu za šest posto.

"Ovakvo ponašanje pokazuje odsustvo bilo kakvog osjećaja i razumijevanja za krizu u kojoj se nalazimo, a koje bi političari trebali pokazati", rekao je Milanović.

Politički izabrani i imenovani dužnosnici u godini recesije, krize i gospodarskog pada koji se očekuje, mogu računati samo zadržavanje plaća koje trenutno imaju i ni na što više, zaključio je predsjednik SDP-a.

U SDP-u najavljuju da će, ne napravi li to vladajuća koalicija, pred Sabor izaći sa zakonskim rješenjem kojim bi se politički dužnosnici izuzeli od rasta plaća.