IZBUŠENE GUME NA TRI AUTA

Tko i zašto prijeti Niku Titaniku?

23.03.2010 u 11:47

Bionic
Reading

Nikola Plečko, u javnosti poznatiji kao vrsni karikaturist Nik Titanik, u posljednjih je nekoliko dana primio nekoliko uznemirujućih 'poruka'. Konkretno, prije nekoliko dana, na njegovu su automobilu, baš kao i automobilu njegove supruge, probušene četiri gume, a noćas se identična stvar dogodila njegovu suradniku Siniši Marekoviću

Nikola Plečko i Siniša Mareković na blogu Nik Titanik redovito objavljuju svoje duhovite karikature i fotomontaže osoba iz politike, estrade i općenito javnog života. Nije tajna da znaju biti ironični, cinični i satirični, ali to je, naravno, u opisu posla dobrog karikaturista. Nažalost, čini se da se nekome takav smisao za humor, blago rečeno, nije svidio.

Naime, u noći sa subote na nedjelju, netko je izbušio gume na Plečkovu osobnom automobilu te na službenom automobilu njegove supruge koji su bili parkirani u dvorištu njihove obiteljske kuće.

'Netko je ušao u moje ograđeno dvorište te se zavukao između automobila i probušio po dvije gume sa svake strane. Usto, automobili su poliveni nekakvim bezbojnom uljastom tekućim. Događaj sam prijavio policiji; oni su došli i napravili zapisnik. Nakon toga se nisu više javljali', ispričao je Plečko u razgovoru za tportal.hr.

Premda bi se taj događaj možda i mogao pripisati slučajnom vandalizmu, ono što se dogodilo noćas s automobilom Plečkova bliskog suradnika Siniše Marekovića, koji objavljuje fotomontaže na Plečkovu blogu, dokazuje da netko pokušava ozbiljno zaprijetiti poznatom karikaturistu.

Naime, noćas su na i Marekovićevu osobnom automobilu probušene sve četiri gume.

'Na mom automobilu, koji je bio parkiran ispred zgrade u kojoj živim, noćas su probušene sve četiri gume. Ista se stvar prije tri dana dogodila Niku, tako da je jasno da se ne radi o slučajnosti. Slučaj sam prijavio policiji koja je napravila zapisnik i rekao im i da se ista stvar dogodila mom kolegi prije tri dana', rekao nam je Mareković, dodavši da vjerojatno nije teško doći do njega s obzirom na to da uza sve njegove fotomontaže objavljene na Titanikovu blogu stoje i linkovi na njegov profil na Facebooku.

Sam Plečko kaže nam da je nakon bušenja guma na Marekovićevu automobilu jasno da se ne radi ni o kakvoj slučajnosti.

'Nakon što se to noćas dogodilo i Siniši, nazvao sam policiju i obavijestio je o tome, pa se možda sada u sve to uključi i krim-policija', rekao nam je Plečko, kojeg smo potom pitali je mu tko prijetio u zadnje vrijeme, odnosno vidi li potencijalni motiv za ove prijetnje?

'Ne, u zadnje vrijeme nije bilo nikakvih prijetnji koje bi izgledale ozbiljno. Tamo negdje 2000. ili 2001. bila je jedna prijeteća SMS poruka, koja je izgledala prilično ozbiljno, ali to je bilo jedino što je vrijedno spomena', kazao nam je karikaturist, koji najnovije prijetnje nije mogao povezati ni s čim konkretnim što je radio u zadnje vrijeme.

'Teško je to povezati s bilo čim konkretnim. Siniša primjerice radi fotomontaže, kako političke tako i estradne. Ja radim karikature, ali jednako sam oštar prema svima i ne opredjeljujem se ni za čiju stranu', rekao nam je Plečko.

Za kraj smo ga pitali kako se osjeća sada kada je očito da mu netko šalje ozbiljne prijetnje.

'Pa nije ugodno. Netko si je dao truda. Do mene nije teško doći, ali se netko ipak odlučio to napraviti', zaključuje karikaturist koji se našao na udaru nepoznatog manijaka.