Hrvatska GOSPOĐE, PAZITE SE!

Pogledajte Festu od kamenica na Stradunu

Okupljeni puk dubrovački, zajedno s pukom stranim, uživao je danas u deliciji iz Malostonskog zaljeva

Školjkari iz Stona pohodili su Stradun i po promotivnim cijenama nudili najpoznatiji prirodni afrodizijak. Nakon konzumiranja desetaka kamenica, gospari su poručili – gospođe pazite se!

Može biti pripremljena na sto načina, no pravi znalci kažu, jedan je pravi recept – svježe otvorena, malo limuna, pa u grlo. 'Pravi dar od Boga', komentiralo se na Stradunu, dok su tisuće kamenica uz srkanje nestajale s pladnjeva. Najukusnija je baš u ovo doba, oko blagdana svetog Josipa, istaknuli su školjkari dok su neumorno otvarali nove i nove kamenice.

Udruženje obrtnika i TZ grada, uz pokroviteljstvo Grada Dubrovnika, organizatori su ove gastro manifestacije od koje sav prihod ide za obnovu crkve Svetog Vlaha u Stonu.

Iako je malostonska vrsta prije bila rasprostranjena po svim svjetskim morima, opstala je još jedino u ovom malom zaljevu. Jak adut u rukavu, kada je riječ o traženju nacionalnog brenda. A još u renesansi za njena magična svojstva znali su i austrijski carevi pa su se neprestano gostili tom malostonskom delicijom.

S obzirom na pojedenu količinu koja je dobrano zalivena pelješkim plavcem, Dubrovčani će danas udriti po pronatalitetnoj politici.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još