TURISTIČKA SURADNJA

Obersnel dogovarao poslove u SAD-u

19.03.2010 u 13:01

Bionic
Reading

U Miami Beachu održan je Međunarodni sajam i konferencija Cruise Shipping Miami, na kojoj su, u suradnji s lučkim upravama Dubrovnika, Splita, Šibenika, Zadra i Rijeke, sudjelovali i izlagači s područja Kvarnera

Uz predstavnike Lučke uprave Rijeka, mogućnosti i projekte Grada Rijeke predstavio je gradonačelnik Vojko Obersnel, a turističke mogućnosti i informacije prezentirali su predstavnici Turističke zajednice Kvarnera, Grada Opatije i Grada Rijeke. Na MCM-u sudjelovao je i opatijski gradonačelnik Ivo Dujmić, koji je predstavio projekte Grada Opatije.

Cruise Shipping Miami jedan je od vodećih međunarodnih sajmova, namijenjen isključivo poslovnoj publici cruiser industrije s više od 10.000 posjetitelja i 1.000 izlagača iz 119 zemalja.

U sklopu ovoga posjeta SAD-u, Miamiju i Floridi, gradonačelnik Obersnel posjetio je i Fort Lauderdale, grad nedaleko od Miamija, veličinom sličan Rijeci. Primio ga je tamošnji gradonačelnik John P. Jack Seiler. Obersnel je pred vijećnicima Fort Lauderdalea održao prezentaciju o gradu Rijeci, a dogovorena je i daljnja suradnja te posjet delegacije Fort Lauderdalea Rijeci, koji će se organizirati do lipnja ove godine. Pod dodirnim točkama Rijeke i Fort Luaderdalea istaknuto je da je riječ o lučkim gradovima koji razvijaju urbani turizam s naglaskom na sportskim i kulturnim manifestacijama.

U nastavku boravka u SAD–u gradonačelnik Obersnel posjetit će gradsku upravu San Francisca, gdje će se susresti s jednim od zamjenika gradonačelnika Gavina Newsoma.