MILINOVIĆ, ŠUKER , KARAMARKO

Ministarsko hodočašće Josipoviću na Pantovčak

18.03.2010 u 20:26

Bionic
Reading

Nakon što je jučer ministar zdravstva i socijalne skrbi Darko Milinović pohodio Pantovčak kako bi predsjedniku Ivi Josipoviću prezentirao reformu zdravstva, danas su Josipoviću u pohode otišli i ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko te ministar financija Ivan Šuker

S Karamarkom je Josipović usuglasio stavove i o osiguranju štićenih osoba, priopćeno je danas iz Ureda Predsjednika. Taj je problem aktualiziran nakon što je, kad je izabran za predsjednika 10. siječnja, Josipović tražio da sam izabere osobne čuvare. Tu mu želju Karamarko nije uslišao.

Ovih je dana odnos između državnog vrha i policije dodatno narušen jer je iz MUP-a iscurio prikaz osiguranja državnog vrha. Josipović je o tome kazao da je time ugrožena sigurnost njega i premijerke Kosor, kao i sigurnost njihovih obitelji.

Ministar Karamarko izvijestio je predsjednika Josipovića o aktualnostima i rezultatima u području borbe protiv korupcije, kao i o aktualnom preustroju Ministarstva unutarnjih poslova koji se prije svega odnosi na Upravu za posebne poslove sigurnosti.

Ministar Šuker predsjednika je pak informirao o proračunu za 2010. i o projekciji proračuna do 2012. godine. Nakon sastanka, predsjednik Josipović rekao je da će sa svojim gospodarskim timom analizirati te informacije.

'Riječ je o dobroj praksi da Vlada i nadležni ministri daju Predsjedniku Republike najvažnije informacije o strateškim pitanjima za pojedina područja', kazao je Josipović. Istu je rečenicu izrekao i jučer nakon sastanka s Milinovićem.