BIVŠI JOSIPOVIĆEV ANALITIČAR

Pilsel: Stvarno sam puknuo

18.03.2010 u 19:03

Bionic
Reading

Nesuđeni šef analitike Ive Josipovića, Drago Pilsel, koji je 18 dana nakon inauguracije odletio, tj. otišao s Pantovčaka zbog prostačkog teksta objavljenog na portalu Regionalexpress.hr, u intervjuu za Osječku televiziju otkrio je razloge zbog kojih je puknuo

Pilsel otkriva da mu je bilo 'veliko iznenađenje kada mu je Ivo Josipović, dva dana prije inauguracije rekao: Bilo bi dobro da preuzmeš odjel za analitiku koji ćemo osnovati'.

U intervjuu za Osječku televiziju otkrio je da je koncept 'e-predsjednik' Marka Rakara, koji je trebao biti tajnik Josipovićevog kabineta, propao prije inauguracije. 'Pogledajte samo na što sliči stranica Ureda predsjednika', kaže Pilsel.

'Ja sam nakon 18 dana odustao, nisam mogao dobiti odgovore. Oni imaju sporovoznu koncepciju rada koja se meni ne sviđa', kaže Pilsel.

Otkriva da su 'neki ljudi kao padobranci padali noć prije inauguracije u tu novu ekipu'. Kaže da je pokušao vidjeti može li se u tome svemu naći, no vidio je da ne može. 'Kada sam saznao kolika će mi biti plaća i u kojim ću uvjetima raditi, da to neće ličiti ni na što, da neće biti ozbiljno...', konfuzno objašnjava Pilsel.

'Meni se nakon 30 godina u novinarstvu ne može reći zašuti na pet godina. Stvarno sam ljut i stvarno sam puknuo. To je pravo svakog ljudskog bića, puknuti. Ono što sam ja napisao bilo je kontrolirani bijes. Stvarno sam opsovao. Ja inače u privatnom životu to ne koristim', tvrdi Pilsel.

Kaže da je spornim tekstom htio napraviti 'reset'. 'Ne možete mi više nakon 30 godina stavljati na teret nešto što sam ja bio kao klinac. Jest, bio sam u ustaškoj obitelji, jest, ćaća mi je bio Pavelićev tjelohranitelj, jest, djed mi je bio tumač Gestapa, jest, imam u familiji nacističku i ustašku prošlost. Kakve to veze ima s mojim životom?' ispovjedio se Pilsel.

Pozvao je i premijerku Jadranku Kosor da smjesta da ostavku jer živi u 'otetom, srpskom stanu'. O čemu je još Drago Pilsel govorio, pogledajte u videu.