REAKCIJA IZ VLADE

'Premijerka Kosor nije slala policiju na prosvjednike'

18.03.2010 u 16:42

Bionic
Reading

Iz Ureda za odnose s javnošću Vlade RH stigla je reakcija na tekst koji je danas objavljen na tportalu 'Pogledajte kako nastaju Karamarkova priopćenja!'

'Ured za odnose s javnošću s indignacijom odbacuje insinuacije iz teksta 'Kad se Kosor razbjesni: Pogledajte kako nastaju Karamarkova priopćenja!', objavljenog na tportalu 18. ožujka 2010. godine'.

Netočno je da je po nalogu premijerke Kosor poslana policija da premlati prosvjednike. Takve neutemeljene i neargumentirane tvrdnje i pogrešno prikazivanje stvarnih činjenica imaju cilj omalovažiti i poniziti predsjednicu Vlade Republike Hrvatske i Vladu u cjelini.

Opetovano ističemo da je broj i vrsta angažiranih policijskih snaga isključivo rezultat stručnih sigurnosnih prosudbi i procjena na terenu.

Podsjećamo na policijska izvješća u kojima stoji da je bilo nasrtaja prosvjednika traktorima na policijske službenike, pri čemu su ozlijeđeni policajci i uništeni policijski automobili.
Sve je to bilo vidljivo i na snimkama objavljenim u televizijskim informativnim emisijama, te stoga još više čudi naknadno objavljivanje laži i insinuacija.

Vjerujemo da ćete se složiti s nama da smo se svi dužni pridržavati vrijedeće legislative, pa i u trenucima kada se zalažemo za ostvarivanje svojih prava.

Nedopustivo je i za svaku osudu kršenje zakona Republike Hrvatske i uništavanje imovine koju ćemo, u konačnici, platiti sredstvima svih hrvatskih građana.