PREDIZBORNI LOM

Josipović platio štetu na osječkoj fontani

18.03.2010 u 14:37

Bionic
Reading

Najveća i najljepša osječka fontana, obnovljena novcem izbornog stožera predsjednika Ive Josipovića, u subotu će na Trgu Ante Starčevića ponovno zasjati u duginim bojama

Oštećenja za koja je samo djelomice odgovoran, Josipovićev stožer sanirao je isplativši osječkom komunalnom poduzeću 2.152,50 kuna.

Dopremajući opremu za predizborni skup SDP-ova predsjedničkog kandidata što se na glavnom osječkom trgu održao 5. prosinca, gradski komunalni redar fotografirao je kamione Lite-proma iz Zagreba koji su navodno zahvatili i ostakljene prskalice fontane. Bilo je to dovoljno da gradonačelnik Krešimir Bubalo – čiji je HDSSB podupirao kandidaturu Milana Bandića za predsjednika RH – javno prozove Josipovićev tim za počinjenu štetu i najavi ispostavljanje računa za njezinu sanaciju.

'Tražili smo od JP Unikom ponudu za sanaciju oštećene središnje rešetke i popucalih stakala na fontani i predračun za to, s priloženim fotografijama kamiona kako manevriraju dijelom trga na kojem je fontana, poslali izbornom stožeru dr. Ive Josipovića', rekao nam je Ivica Šiškić, voditelj Odsjeka komunalnog redarstva grada Osijeka, koji je prethodno odobrio dovoz pozornice na trg, ali tramvajskom prugom.

Novac je na račun Unikoma uplaćen 13. siječnja, a radnici su zamijenili rešetke i postavili nova stakla.

Predsjednik Josipović pak, za vrijeme nedavna boravka u Osijeku, rekao nam je da se nisu htjeli upuštati u spor oko utvrđivanja stvarne odgovornosti jer u pitanju nije bio velik iznos. Ipak, sumnja da je fontana oštećena baš prigodom postavljanja opreme za njegov predizborni skup jer je na istome mjestu prethodno održano nekoliko drugih skupova.

Nekoliko dana prije Josipovića, Osječanima se s predizborne pozornice obratio i Milan Bandić u društvu gradonačelnika Bubala i župana Vladimira Šišljagića, za što je oprema također dovezena kamionima. Kuhari koji su tada pržili lignje i dijelili ih građanima po trgu su prolili ulje pa je Unikom imao prilično posla da bi očistio mrlju.

Stevo Anetić iz Unikoma rekao nam je da je agencija Da, koja je to organizirala, odmah nakon skupa platila čišćenje 1.722 kune.