Hrvatska PATULJASTI ZAGREPČANIN

Prepilili mu kosti i povećali ga za 24 cm

  • Autor: tportal.hr
  • 30.10.2008 11:26:45
  • 30.10.2008 11:00:00

Da mu u 13. godini liječnici nisu polomili kosti i umetnuli metalne cijevi u kosti nogu, 32-godišnji Zagrepčanin Ivan Stojčević danas bi bio visok samo 123 centimetra. Zahvaljujući liječničkom pothvatu, narastao je i sada je visok 147 centimetara

ZAGREB – Zagrepčanin Ivan Stojčević rođen je s ahondroplazijom i patuljastog je rasta, a kako je htio biti veći, 1990. godine podvrgnuo se četirima operacijama, prenosi 24sata.

Ohridski liječnici Ivanu su prepilili kosti nogu i ruku. U svaku su mu potkoljenicu ugradili po 14 centimetara metalnih šipki te u svaku natkoljenicu po još 10 centimetara, koje su obavijale kosti.

Kosti nadlaktice produljili su za 10 centimetara. Svakih nekoliko dana, liječnici bi metalne šarafe u nogama zatezali milimetar po milimetar. Bolni oporavak trajao je dvije i pol godine.

Odlučio je da više neće ići na operacije jer su bolne i mukotrpne. Ivan s roditeljima živi u zagrebačkom kvartu Gajnice. Radi u obiteljskoj trgovini, normalno vozi automobil, a u slobodno vrijeme igra nogomet. Suosnivač je humanitarne udruge Apel, koja na godinu stipendira deset studenata.

Voli djecu i želja mu je zasnovati obitelj.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
© Hrvatski Telekom 2016. Sva prava pridržana.
www.tportal.hr  www.t.ht.hr