GLAD ZA FOTELJAMA

Mesićevi savjetnici ne daju se s Pantovčaka

17.03.2010 u 10:32

Bionic
Reading

Stjepan Mesić napravio je medvjeđu uslugu Ivi Josipoviću kad mu je prilikom odlaska s Pantovčaka rekao: 'ostavljam vam svoje savjetnike, pa odaberite one koje želite zadržati'. Sad mnogi od tih ljudi ne žele napustiti Ured predsjednika, u kojem trenutno vlada prava 'savjetnička konfuzija', piše Jutarnji list

Od dvadesetak Mesićevih savjetnika do sad je službeno razrješeno dužnosti samo njih dvojica - Tomislav Jakić i Boro Vučković. Ostali redovito dolaze na nekadašnje radno mjesto i rade pomutnju koja ometa normalan rad Ureda. Josipovićeva ekipa, navodno, uopće ne zna što bi s njima.

'Neki jako žele ostati, a taktika da ih se čak više i ne poziva na kolegije nije se pokazala previše uspješnom. I dalje dolaze u Ured', doznaje Jutarnji iz izvora bliskih Pantovčaku.

Iako se moglo čuti kako i bivši Mesićev posebni savjetnik za vanjsku politiku Budimir Lončar, odlazi u mirovinu, on je dobio novi zadatak. Naime, u Uredu Predsjednika su potvrdili kako je Lončar postao član novoosnovanog Savjeta za vanjsku politiku.

Ured predsjednika nisu napustile ni bivša savjetnica za kulturu Maja Razović, te donedavna savjetnica za obranu Višnja Tafra. Razović je, piše Jutarnji list, bila spremna i na degradaciju samo da ostane u Uredu predsjednika, pa je tako sada samo službenica u uredu nove savjetnice za društvene djelatnosti Zrinke Vrabec-Mojzeš .

'Obično se ne radi razlika između predsjednikovih savjetnika i onih koji su u posebnom statusu. Primjerice, Joško Paro je savjetnik za vanjsku politiku i on je na uobičajenoj plaći, dok Budimir Lončar, Izet Aganović i Željko Mataja imaju status posebnih vanjskih savjetnika', kažu u Uredu predsjednika.