IGRE NA UMJETNOJ TRAVI

Ćirin sin prevario Makarsku za 70.000 eura

Bionic
Reading

Tvrtka Nogometni centar Maksimir, vlasnika Miroslava Blaževića, Gradu Makarskoj je umjesto ekološkog zelenog granulata koji je bio uvjetovan na natječaju isporučila obični crni granulat koji je trebao bi ti postavljen na pomoćnom terenu Gradskog sportskog centra s umjetnom travom

Do zaključenja posljednjeg broja Makarske kronike, sporni granulat još uvijek neraspakiran, ležao je kraj bivše uljare Olma, a od tvrtke NC Maksimir zatraženo je da se isporučeni granulat zamijeni za eko granulat koji se tražio po natječaju.

Nije granulat nego teren

Nije istina da je isporučen krivi granulat, već se radi o to me da seon ne može postavljati dok teren ne bude potpuno suh pa moramopričekati još nekoliko sunčanih dana, rekao nam Vodanović pokušavajućinas uvjeriti da u poslovi ma oko pomoćnog igrališta nema ništa sporno.

Iako je gradonačelnik Marko Ožić Bebek ostao nedostupan, tu informaciju nam je potvrdio predsjednik Gradskog vijeća Damir Mendeš, koji se opravdao da ni je stručan po toj temi, te da ne može ulazi ti u detalje.

Iako se, ukoliko je Blaževiću istinu radio samostalno, radi o prevari Grada, zanimljivo je kako nitko od gradskih čelnika nije htio davati izjave,pa čak ni ravnatelj Gradskog sportskog centra Lovor Vodanović koji nas je uvjeravao kako se ništa nije dogodilo. Naime, iako smo mu postavili pitanje je li istina da je isporučen krivi granulat i da radovi zbog toga stoje, Vodanović je to demantirao.

No, sve što se događalo od raspisivanja natječaja do danas pokazuje suprotno. Naime, brojni sportski djelatnici koje smo kontaktirali, kao i firme koje se bave postavljanjem umjetne trave, kvarcnog pijeska i granulata drže da je već u početku bilo jasno da ‘tu nešto smrdi’, jer se firma NC Maksimir pojavila na natječaju s dumping cijenom.

Podsjetimo, na natječaj se javi lo šest firmi od kojih se ponuda njih pet kretala oko 2,3 -2,4 milijuna kuna što je bila realna cijena s obzirom na tražene tehničke specifikacije vezane za granulat i kvadraturu terena, dok je jedino Blažević, koji je na kraju izabran kao najpovoljniji ponuđač, ponudio cijenu od 1,8 milijuna kuna.

Grad Makarska strogo je propisao da se na pomoćnom terenu ne može postaviti obični crni granulat od reciklirane gume, već ekstra kvalitetni eko zeleni granulat iz čega je boljim poznavateljima cijena odmah bilo jasno da Blaževićeva ponuda nije realna. Također je određeno da na svaki kvadrat, a teren ima 650 kvadrata, treba ići 19 kg granulata, odnosno 133 tone.

Budući da cijena iz nosi 1 euro po kilu, odnosno 1000 eura po to ni, iz računice proizlazi da je samo vrijednost bio granulata milijun kuna ili 123.000 eura, te da bi svi drugi radovi treba li koštati samo 800.000, što je nemoguće. Ukoliko se usporede cijene obojenog granulata koja iznosi 420 eura po toni i biogranulata čija cijena iznosi 1000 eura po toni, razlika se kreće oko cca 70.000 eura.