KRENUO DESANT NA DUBROVNIK

Kruzer Gemini doveo prvih 950 turista

13.03.2010 u 12:33

Bionic
Reading

U grušku luku danas je uplovio prvi ploveći hotel - španjolski brod Gemini - kojim je u grad pod Srđem stiglo oko 950 putnika. U Dubrovniku je tako i službeno započela sezona kruzera

Toplo vrijeme i sunce nakon dosadne kiše. Španjolci s Geminija na Stradunu, a uz njihov, najljepšom ulicom svijeta danas odzvanja bar još pet stranih jezika. Otvorene suvenirnice i restorani. Dubrovnik je nakon dugog zimskog sna jutros progledao na jedno usnulo oko i pozdravio sezonu 2010.


Gemini je u grad doveo 950 putnika, a sljedeće subote premijerno stiže novogradnja talijanskog brodara MSC – Magnifica kojom će u grušku luku uploviti preko 3 tisuće putnika. Ovaj brod nastavit će svoje pristanke u Dubrovniku, i to svake subote sve do prosinca. Taj će ploveći div ujedno u Dubrovnik dovesti najveći broj putnika s kruzera u sezoni 2010.

Direktorica dubrovačke Turističke zajednice Jelka Tepšić istaknula je da se bez obzira na krizu očekuje sjajna sezona što se tiče kruzera. Ploveći divovi u Dubrovnik bi mogli dovesti čak milijun gostiju te tako ovu godinu učiniti rekordnom kad je riječ o kruzerskom turizmu. Gost s kruzera u Dubrovniku, dodaje Tepšić, potroši oko 30 eura. Ako to pomnožimo s brojem gostiju, dobivena računica je i više nego dobar vjetar u jedra kriznoj sezoni 2010.