DOGOVOR MINISTARSTAVA

Suradnja vojske i policije na cestovnom prometu

12.03.2010 u 12:15

Bionic
Reading

Ministri obrane i unutarnjih poslova Republike Hrvatske Branko Vukelić i Tomislav Karamarko potpisali su danas u Ministarstvu obrane (MORH) Sporazum o suradnji između dvaju ministarstava, kojim će se jačati suradnja dvaju ministarstava u područjima poslova osiguranja i sigurnosti cestovnog prometa, protueksplozijske zaštite i kriminalističkih policija, specijalne policije, Vojne policije i BSD-a, te angažiranja pripadnika u mirovnim operacijama i misijama, priopćeno je danas iz MORH-a.

Sporazum obuhvaća područje suradnje u korištenju vojnih poligona, informacijskog sustava i sustava veza, suradnju u području zadaća Obalne straže RH, stručnog usavršavanja i informiranja, dodaje se.

Provedba suradnje temeljit će se na odredbama važećih zakona, podzakonskih propisa, pravila struke, te međusobnih dogovora. Za svako područje suradnje odredit će se odgovorne osobe koje će izvješćivati ministarstva o provođenju iste, stoji u današnjem priopćenju MORH-a.

Današnjem potpisivanju Sporazuma nazočili su zamjenik načelnika GS OS RH za operacije kontraadmiral Zdenko Simičić, tajnik MORH-a Petar Barać i tajnica Kabineta ministra MORH-a Daliborka Jurković, te predstavnici MUP-a zamjenik glavnog ravnatelja policije Dražen Vitez i tajnik Kabineta ministra Dubravko Novak, priopćio je MORH.