47.778 SPORNIH KILOMETARA

Grabar Kitarović skupo će platiti aferu

10.03.2010 u 14:58

Bionic
Reading

Veleposlanica RH u SAD-u Kolinda Grabar Kitarović će morati nadoknaditi Ministarstvu vanjskih poslova neopravdane troškove jer je istraga pokazala nepropisno korištenje službenog automobila, a riječ je o 47.778 prijeđenih kilometara, za što nije vođena evidencija

Naime, veleposlanica Kolinda Grabar Kitarović, uz službeni automobil hrvatskog veleposlanstva marke Cadillac DTS s vozačem na raspolaganju 24 sata na dan, za sebe i svoju obitelj koristila je i drugi službeni automobil, Toyotu Siennu.

Prihvaćanje takve prakse otvorilo bi mogućnost da svaki šef misije (81 diplomatsko-konzularno predstavništvo) ima dodatno službeno vozilo za sebe i svoju obitelj s plaćenim troškovima 24 sata na dan, smatraju u MVPEI-u.

Glasnogovornik MVPEI-a Mario Dragun kaže da će zbog toga veleposlanica biti pozvana na razgovor u Republiku Hrvatsku radi daljnjih objašnjenja. Također joj je naloženo vraćanje automobila u veleposlanstvo i njegovo korištenje u skladu s aktima Ministarstva te nadoknada neopravdanih troškova.