KRIVOLOVCI, ŠAMANI, RAZBIJAČI...

HDZ-u za incidentne članove krivi mediji

15.01.2009 u 09:34

Bionic
Reading

U nepuna dva tjedna 2009. godine čak je pet članova HDZ-a koji nešto znače na lokalnoj, ali i nacionalnoj razini, sudjelovalo u incidentnim situacijama koje su dobile zapažen medijski tretman. No, unatoč tome što je ova godina neslavno započela za hadezeovce, glavni tajnik većinske stranke Ivan Jarnjak tvrdi da u HDZ-u nisu zabrinuti jer se neprimjereno ponaša tek mali broj od 220 tisuća njihovih članova

Za HDZ-ove ljude loše je krenulo već prilikom dočeka Nove godine. Na posjedu načelnika općine Saborsko Luke Hodaka izgorio je jedan gost dok je ostatak društva, zbog teškog psihičkog stanja u kojem ih je zatekla policija, završio na psihijatriji. Do danas nisu razjašnjeni svi detalji ove tragedije i kakvu je točno ulogu imao Hodak, od ranije poznat kao ekscentrik, priučeni šaman koji sljedbenike nudi bunikom, iznimno halucinogenom biljkom, piše Novi list

Mario Zubović,
predsjednik saborskog Odbora za vanjsku politiku i osoba od posebnog povjerenja premijera Ive Sanadera, 8. siječnja došao je na rub fizičkog okršaja s djelatnikom poduzeća Zagrebparking jer su mu ispred nosa željeli na pauk utovariti njegov nepropisno parkiran automobil. Zubović smatra da nije kriv i najavljuje podizanje privatne tužbe protiv 'izrazito neugodnog djelatnika'.

Prema Zubovićevoj verziji, on je samo molio da mu ne odnose 'passat', a zaposlenik Zagrebparkinga mu je rekao da ga 'nabije na onu stvar' i psovao mu majku na što ga je HDZ-ov zastupnik uhvatio za rukav i zatražio ispriku i to je sve. Ni u ovom slučaju još nije jasno što se doista dogodilo.

Dan kasnije HDZ-ov vijećnik u Vrbovskom, Branislav Jakšić oružjem je pokušavao riješiti imovinski spor s rođakom Stevom Brakusom. Navodno je Jakšić radio gužvu u dvorištu kuće koja je u njihovom zajedničkom vlasništvu a kad ga je Brakus opomenuo da to ne čini Jakšić je repetirao pištolj i pucao mu iznad glave. Još je kasnije vrijeđao pristigle policajce zbog čega je protiv njega podnesen optužni prijedlog na Prekršajnom sudu, dok je zbog prijetnji svome rođaku zaradio i kaznenu prijavu. Alkostest je odbio.

Jedan su dan HDZ-ovci bili mirni, a onda se 11. siječnja načelnik općine Barilović Dražen Peraković u sitnim jutarnjim satima, autom zabio u banderu zbog čega je mjesto ostalo bez struje a on je jednostavno otišao kući. Niz je također u nedjelju, 11. siječnja, nastavio gradski vijećnik u Malom Lošinju Zvonko Šalov udaranjem lovočuvara koji ga je upozorio da se nalazi u krivolovu.

– HDZ ima preko 220 tisuća članova. Mi smo jedna stvarno velika obitelj i logično je da među nama ima i pojedinaca koji su skloni incidentima. Ali, nismo uopće zabrinuti, stvari riješavamo na licu mjesta i svaki dan učlanjujemo nove ljude, rekao nam je Jarnjak.

On je uvjeren da su i članovi drugih stranaka upleteni u razne incidente, međutim mediji o tome ne izvještavaju.
– Samo naši članovi dobijaju takav publicitet. Mediji pokušavaju od HDZ-a stvoriti stranku-slučaj. No, to su sporadične stvari i HDZ će ostati najveća hrvatska stranka, zaključuje Jarnjak.