ŠEKS DEMANTIRA KULOARSKE PRIČE

'Ne pokušavam smaknuti Čobankovića unutar HDZ-a'

10.03.2010 u 13:05

Bionic
Reading

Dok saborski šef Luka Bebić dan provodi u Tel-Avivu, dužnost predsjedanja saborskim predsjedništvom preuzeo je potpredsjednik Sabora Vladimir Šeks, koji je najavio novu sjednicu za tjedan dana. Bila je to prilika i da se osvrne na spekulacije da je u žiži seljačkih prosvjeda u Osijeku šurovao s HDSSB-ovcima

'Vrlo bujnu maštu ima potpredsjednik Hrvatskog novinarskog društva Drago Hedl. To je sve u sferi znanstvene fantastike i njegove jako razvijene mašte', odgovorio je saborski potpredsjednik Vladimir Šeks na pitanje novinara namjerava li na neki način unutar HDZ-a smaknuti Čobankovića i zavladati Slavonijom. Povod za pitanje bio je članak Drage Hedla u Jutarnjem listu u kojem se insinuira da je, dok su drugi HDZ-ovci prozivali HDSSB zbog navodnog huškanja seljaka na prosvjed, Vladimir Šeks s HDSSB-ovcima pio kavu.

Priznao je Šeks da se doista družio s HDSSB-ovcima. 'Prije mjesec i pol dana sam u osječkoj županiji s direktorom Fonda za zaštitu okoliša Vinkom Mladineom organizirao jedan radni sastanak na kojem je bio potpisan jedan ugovor kojim je Fond dao šest milijuna kuna za izgradnju Centra za reguliranje otpada. Tamo je bilo potpisivanje ugovora na koje sam ja pozvao sve zastupnike iz Osijeka. Jedan od potpisnika ugovora je i osječko-baranjski župan Vladimir Šišljagić. Sve to nema nikakve veze sa seljačkim prosvjedima ili s nekim mojim pružanjem potpore HDSSB-u i seljačkim prosvjedima', rekao je Šeks, dodavši da se usto u Osijeku našao i kao počasni predsjednik NK Osijeka na utakmici Dinamo - Osijek na kojoj je bio i HDSSB-ov gradonačelnik Osijeka Krešimir Bubalo.

Novinare je zanimalo i kako napreduje proces ustavnih promjena. 'To je u još jednoj vrlo delikatnoj fazi gdje glavni igrači nastoje doći do suglasnosti vezane isključivo uz prijepor koji vlada između Vlade i oporbenih stranaka. To je način glasovanja hrvatskih državljana koji nemaju prebivalište u Hrvatskoj i tu se još usuglašavaju stajališta oko te ustavne odredbe', kazao je Šeks.

Što se pak tiče same nove saborske sjednice, Šeks je najavio da će ona trajati od 17. do 26. ožujka te od 12. do 30 travnja, s pauzom za uskrsne blagdane. Na dnevnom redu će biti 30-ak točaka, a raspravljat će se o svim prijedlozima, pa i o SDP-ovom zahtjevu za osnivanje istražnog povjerenstva za Inuu i MOL. 'Predsjedništvo Sabora podržalo inicijativu Odbora za Ustav da predloži svim klubovima zastupnika da se promijeni poslovnik i ukine ispravak netočnog navoda jer je izazivao stalne kontroverze loženja između zastupnika i predsjedavajućega te da se svima omogući replika, osim replika između zastupnika istoga kluba. Predsjednici klubova trebali bi u sljedeća dva tjedna dati svoje mišljenje o tome. Mislim da će to malo demokratizirati i ublažiti situaciju u sabornici', zaključio je Šeks.