STRAHOTE PRAVOSUĐA

Silovana pred djetetom čeka sud od 1992.

15.01.2009 u 08:15

Bionic
Reading

'Klizio je pištoljem po mojem golom tijelu i morala sam raditi što on kaže jer mi je prijetio da će, ako budem glasna, baciti kroz balkon mog 8-godišnjeg sina koji je ležao na krevetu pored', započela je svoju tužnu i nadasve stravičnu ispovijest 57-godišnja žena koju je još u rujnu 1992. godine, prema optužnici, silovao tada 27-godišnji Ivo Jukić, a kojem se tek lani počelo suditi na Županijskom sudu u Osijeku

OSIJEK – Slučaj je to koji je, iz još uvijek nepoznatih razloga, od zadnje rasprave na Vojnom sudu iz 1993. godine do 15. studenoga 2001. stajao u ladicama Županijskog suda u Splitu, a nakon što je 2007. godine od Vrhovnog suda zatraženo da se 'prebaci' na osječki sud, lani je održana prva rasprava na kojoj se, kao ni na onoj od neki dan, nije pojavila oštećena, a ni svjedoci, otkriva Večernji list.

Jukić, inače hrvatski branitelj i pripadnik popularnih Tigrova, tada 40-godišnju ženu s područja Osječko-baranjske županije silovao je u tadašnjem hotelu Borovika u Makarskoj, a osim što ju je silovao, gurao joj je cijev pištolja u vaginu. Sve je to, puna dva sata, radio pred malodobnim dječakom koji je spavao u krevetu pokraj.

'Želim to sve jednostavno zaboraviti... Od toga dana nisam više svoja, a kada sam čula da mu se ponovno sudi, potpuno sam poludila i sva sjećanja su mi se vratila. Na prvom ročištu još na Vojnom sudu u Splitu prišao mi je jedan Jukićev prijatelj, obučen u vojničko odijelo i šapnuo mi: 'Ako moj kolega završi u ćuzi, ti si gotova.' Bila sam jako uplašena i tada sam na sudu rekla da je to bilo i prošlo i da je najbolje da se sve zaboravi', nastavila je brutalno silovana žena, sada majka 25-godišnjeg mladića koji je ipak toga dana sve čuo.

Dodala je da je silovatelj došao kod nje u sobu u pola 2 u noći, a recepcionar u hotelu pustio ga je u sobu jer mu je rekao da ide na dogovoreni sastanak s njezinim nevjenčanim suprugom.

Mog supruga tada nije bilo u sobi, a kada mi se oglasilo zvono na vratima, pomislila sam da je on došao kući s večere. Otvorila sam vrata i prvo što sam ugledala bio je pištolj.

Muke joj je skratio nevjenčani suprug s kojim se rastala nedugo nakon silovanja.

'On je zvonio na vrata. Jukić je tada pobjegao na balkon, a ja sam pogasila sva svjetla. Rekla sam mu što se događa, samo smo uzeli dijete i zaključali sobu. Na recepciji smo pozvali policiju koja ga je na balkonu pronašla. Spavao je s pištoljem u ruci', kazala je.