Hrvatska NEVRIJEME U HRVATSKOJ

Snijeg i bura paralizirali promet

Državna uprava za zaštitu i spašavanje priopćenjem je upozorila na vremenske nepogode koje će u srijedu tijekom dana zahvatiti Hrvatsku te pozvala vozače da odgode putovanja

Iz Državnog hidrometeorološkog zavoda upozoravaju da će sutra na sjevernom Jadranu puhati jaka i olujna bura s orkanskim udarima, a posebno noćas se očekuju obilnije oborine. Na sjevernom Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije sutra se tijekom dana očekuju snijeg i kiša.

Snježni pokrivač ponegdje će biti veći i od 10 centimetara. U nizinama kopnenog područja očekuje se snježni pokrivač uglavnom između 10 i 30, a u gorju mjestimice i veći od 50 centimetara, navodi se u piropćenju Državne uprave ze zaštitu i spašavanje .

Uprava poziva sudionike u prometu da slušaju redovna izvješća Hrvatskog autokluba te ako je moguće odgode putovanja. Napominju da su sve žurne službe spremne reagirati u takvim situacijama. Za sve dodatne informacije i eventualne potrebe može se nazvati 112.

Od 21 sat, za sav promet zatvorena je dionica Jadranske magistrale: Karlobag-Sveta Marija Magdalena (D 8), javio je HAK.

Snijeg pada u Lici i Gorskom kotaru, a u priobalju puše jaka do orkanska bura. HAK savjetuje vozačima da na put ne kreću bez zimske opreme, te ako je moguće odgode putovanja.

Za sav promet zbog orkanske je bure zatvorena dionica autoceste A 1, između čvorova Sveti Rok i Maslenica. Obilazak samo za osobna vozila je državnim cestama preko Gračaca i Zatona Obrovačkog (D 50, D 27 i D 54), dok ostali idu preko Gračaca, Obrovca i Karina (D 50 i D 27).

Samo za osobna vozila otvorene su: državna cesta D 54 Maslenica-Zaton Obrovački i Jadranska magistrala (D 8) od Novog Vinodolskog do Karlobaga.

Na dionici autoceste A 6, Rijeka-Zagreb, od Kikovice do Delnica zabrana je prometovanja za teretna vozila teža od 3,5 tone, vozila s natkrivenim teretnim prostorom, autobuse, motocikle i vozila s kamp prikolicama, zbog olujnog vjetra.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još