POMOĆ GOSPODARSTVU

Svakog tjedna - mjera jedna

09.03.2010 u 19:46

Bionic
Reading

Premijerka Jadranka Kosor posjetila je bivšeg hrvatskog predsjednika Stjepana Mesića s kojim je razgovarala o aktualnim gospodarskim pitanjima, a nakon razgovora najavila je kako će Vlada svakih desetak dana ići s nekom novom mjerom u svrhu stabiliziranja proračuna i gospodarstva

Novinare koji su pratili susret bivšeg predsjednika i premijerke u Mesićevom uredu u Grškovićevoj ulici, zanimalo je kakav je odnos premijerke Kosor i predsjednika Republike Ive Josipovića, posebno u kontekstu prošlotjednih prosvjeda seljaka.

Kosor je odgovorila kako je sigurna da će se i s Josipovićem slagati odlično kao što se slagala i s Mesićem.

Na novinarske ocjene da je Josipović "stao na stranu seljaka" premijerka je kazala kako misli da predsjednik možda nije imao sve informacije.

"Mislim da Josipović možda nije imao sve informacije, a i pravo je predsjednika Republike razgovarati s kim god hoće, na način na koji hoće. Ono što ću ja nastojati, sigurno, da naša koordinacija bude dobra u smislu da predsjednik ima sve informacije i da radimo apsolutno u okviru ustavnih ovlasti", kazala je.

Premijerka je ponovila kako misli da će suradnja s predsjednikom Josipovićem biti jako dobra. "Mislim da se na početku mandata predsjednik Josipović na neki način još malo uhodava, a svi smo tu zapravo relativno novi, kad bolje razmislim", dodala je.

Osvrćući se na prosvjed seljaka, premijerka je naglasila kako je najbitnije da nije došlo do probijanja proračuna.

"Bitno je naglasiti kod prosvjeda seljaka da smo ostvarili ono što smo rekli na samom početku, a to je da nećemo povećavati proračun, da ga nećemo probijati i toga smo se, kao što ste vidjeli, držali", istaknula je.

Najavila je donošenje novih mjera za stabiliranje proračuna i jačanje gospodarstva.

"Svaki tjedan, svakih desetak dana ići ćemo s ponekom novom mjerom, a sve u svrhu stabiliziranja proračuna i gospodarstva", kazala je Kosor izdvojivši jačanje gospodarstva kao "cilj svih ciljeva".

Na upit novinara nije htjela konkretnije govoriti o kojim je novim mjerama riječ.

Kosor i Mesić dogovorili su ponovni skori susret i to u Vladi RH.