Hrvatska MESIĆ GA IPAK OTVORIO

Otkrivena tajna Tuđmanova sefa

Premda je bivši predsjednik Republike Stjepan Mesić tvrdio da nikada nije vidio sadržaj tajnog sefa prvog predsjednika Franje Tuđmana, Josipović je otvorio sef i u njemu našao i Mesićeve dokumente

U četvrtom sefu koji je do danas slovio kao najtajniji sef Pantovčaka, novi predsjednik Ivo Josipović nije pronašao ništa osim nekoliko gotovo beznačajnih predmeta. Ali otkrilo se još nešto: dojučerašnji predsjednik države Stipe Mesić ipak je otvorio taj sef i koristio se njime!

U sefu su, naime, pronađena i tri Mesićeva osobna dokumenta. Kada su Josipoviću potvrdili da ključa doista nigdje nema, odlučeno je: sef će biti otvoren na silu. Kako su izvjestili s Pantovčaka, otvorili su ga 'ovlašteni stručnjaci nadležnih institucija'.

U sefu se nalazi deset kutijica s raznim odlikovanjima, a bile su posložene jedna na drugu, a u njima odličja Red Danice Hrvatske, Red dr. Ante Starčevića, Red kneza Domagoja.

U gornjem dijelu sefa zatekli su tek spomenutu omotnicu s Mesićevim osobomenutu omotnicu s Mesićevim osobnim dokumentima, praznu bijelu plastičnu bočicu i omanji medaljon. I dok oko požutjelih papira koji pripadaju bivšem predsjedniku nije bilo dvojbi o čemu se radi, nitko, zapravo, ne zna što je u sefu radila bijela plastična bočica.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još