KOSOR U MEĐIMURJU

'Tražit ću da se izračuna šteta od blokade cesta'

08.03.2010 u 14:05

Bionic
Reading

Premijerka Jadranka Kosor danas je kazala da bi joj bilo draže da su se pregovori sa seljacima vodili za stolom te najavila da će tražiti izračun štete nastale blokadom prometnica

Kosor je najavila da će Vlada ovaj tjedan donijeti novu strategijuza potporu ženama poduzetnicama po kojoj bi 40 posto državnih poticajau poduzetništvu pripalo ženama.

'Drago mi je da je dijalog sa seljacima završio, mada bih radije da se vodio za stolom, a ne na cesti, ali svatko bira svoj put do cilja. Drago mi je da su seljaci prihvatili da se proračun ne može probijati ni povećavati zbog poljoprivrede. Žao mi je što su se prosvjedi ispolitizirali pa su seljake obilazili predstavnici pojedinih stranaka s lažnim obećanjima', kazala je Kosor.

Dodala je da neće tolerirati napade na policiju, jer radi svoj posao, piše Večernji.hr. Premijerka je najavila da će danas u Ministarstvu gospodarstva razgovarati o problemu Željezare Split. 'Pozivam ljude koji narušavaju svoje zdravlje da prestanu sa štrajkom. Vlada je učinila puno i činit će koliko može, ali bez nerealnih obećanja', rekla je Kosor.