PREBILI I PSA

Specijalci upali u krivu kuću i tukli nevine

08.03.2010 u 08:03

Bionic
Reading

'Spektakularnom' akcijom pripadnici interventne i kriminalističke policije uhvatili su u noći s utorka na srijedu potpuno nedužan mladi bračni par iz Zagreba, Tomislava Štajduhara (31) i njegovu godinu mlađu suprugu, otkriva Jutarnji list

Policajci su oko 5.30 sati 'ovnom' razvalili vrata kuće na Jarunu gdje par stanuje, ubacili suzavac te ih, zaštićeni oklopima, vezali lisicama i izveli na dvorište odjevene samo u donje rublje. Tražili su 44-godišnjaka optuženog za niz razbojstava, ali on se skrivao u susjednom, napuštenom objektu koji s kućom u kojoj žive Štajduhari dijeli dvorište. Tomislava je šokirala policijska brutalnost. Jučer je proveo dan pokušavajući popraviti štetu nastalu u akciji.

'Upali su unutra i počeli vikati: 'Policija! Gdje je on, gdje je on?' Sve je izgledalo kao u filmu. Skočio sam iz kreveta i dobio kundakom puške u glavu. Pao sam na pod, a trenutak poslije bio sam vezan lisicama', opisao je Tomislav svoju epizodu sa specijalcima novinarima Jutarnjeg.

Dodao je da se tortura nastavila kada ih je policija izvela na dvorište.

'Supruga mi je nježne građe, ima jedva pedesetak kilograma. Sve ju je to jako potreslo. Počela je plakati i tražiti od policajaca da nam objasne o čemu se radi, a jedan od njih ju je nekoliko puta udario rukom po zatiljku. Pobjesnio sam i povikao na njih da je puste na miru, a onda su me opet udarili u glavu. Pas je cijelo vrijeme lajao na njih pa su i njega počeli udarati čime god su stigli. Tada sam vidio da su iz susjedne, napuštene kuće izveli muškarca u majici i gaćama, također vezanog lisicama. Tek sam poslije, u policijskoj postaji, doznao da se radi o kriminalcu za kojim tragaju već devet mjeseci, kojega niti ne poznajem', naglasio je Štajduhar.

Nakon 17-satnog policijskog ispitivanja u Heinzelovoj, Tomislav se, zajedno s uhićenim 44-godišnjakom, vratio na mjesto događaja da bi policajci pretresli oba objekta. Ni u jednom nisu našli ništa vrijedno pozornosti.