JOSIPOVIĆ VRAĆA ČOBANKOVIĆU

'Ministar bi se trebao baviti suštinom problema'

07.03.2010 u 22:24

Bionic
Reading

Iz Ureda predsjednika Republike večeras je demantirano da je taj ured poslao vijest da će premijerka Jadranka Kosor doći u Slavoniju na pregovore s udrugama seljaka

'Ministar poljoprivrede Petar Čobanković je u svom nedjeljnom obraćanju javnosti izjavio da je Ured predsjednika poslao vijest o tome da će predsjednica Vlade Jadranka Kosor doći u Slavoniju na pregovore s udrugama seljaka. Riječ je o potpunoj neistini', stoji u večerašnjem priopćenju Ureda predsjednika Republike.

Navodi se i da je 'predsjednik Republike Ivo Josipović u sinoćnjim konzultacijama s premijerkom Kosor jedino tražio mogućnost da se pregovori s udrugama seljaka nastave na razini koju odredi Vlada, što je predsjednica Vlade i prihvatila. Sve to vidljivo je iz priopćenja koje je Ured uputio medijima', ističe se u večerašnjem priopćenju.

Ured predsjednika Republike također navodi da 'ministar Čobanković ovakvim obmanjivanjem javnosti želi prebaciti odgovornost za dotada neuspjele pregovore i nemire sa sebe na Ured predsjednika'.

'Na sastanku s predsjednikom Republike u subotu 6. ožujka su, na njihov zahtjev, nazočili predstavnici relevantnih udruga poljoprivrednika organiziranih po županijama. Predsjednik Josipović na tom je sastanku zagovarao mirno rješenje problema i nastavak pregovora s Vladom te reformu poljoprivrednog sektora sukladno europskim načelima'.

'Deplasirana su nagađanja ministra Čobankovića o tome tko bi trebao biti na sastanku u Uredu predsjednika. Umjesto toga ministar bi se trebao baviti suštinom zaista ozbiljnog problema. Predstavnicima udruga poljoprivrednika su vrata Ureda predsjednika uvijek otvorena', zaključuje se u priopćenju.